«Юридична Газета» №27-28 (369-370) від 09 липня 2013 р.

Коментарі

Публікації

  • Міжгалузева аналогія закону в адміністративному судочинстві

    Питання застосування аналогії закону в адміністративному судочинстві як засобу подолання прогалин у нормативному регулюванні публічних правовідносин є досить актуальним як з наукової точки зору, так і з точки зору практичного застосування.

  • Місце та роль Верховного Суду України в системі судів адміністративної юрисдикції

    Судова влада в Україні покликана відігравати важливу роль у розбудові демократичної та правової держави, бути міцним гарантом дієвого і своєчасного захисту прав і свобод громадян.

  • Якийсь ніякий судовий збір

    Ні для кого не секрет, що звернення до суду з позовною заявою, подальше подання апеляційної чи касаційної скарги, отримання певних судових документів є задоволенням платним, і не лише в нашій державі. 0,1 розміру мінімальної заробітної плати чи 2 відсотки ціни позову – ставки різні, однак факт залишається фактом.

  • Адміністративна реформа в Україні

    Після проголошення України незалежною виникла необхідність у втіленні низки реформ, що було обумовлено зміною всього державного механізму.

  • Єдине вікно в державній реєстрації: міф чи реальність?

    На сьогодні розвиток законодавства призвів до реформування такої суспільно важливої сфери, як реєстрація речових прав на нерухоме майно.

  • Чергові зміни в земельному законодавстві

    Із січня 2013 року зазнала суттєвих змін процедура відведення земельних ділянок у власність або користування фізичним, юридичним особам, а також порядок оформлення та державної реєстрації прав на земельні ділянки.

  • Забезпечення позову в податкових спорах

    Відповідно до частини 4 статті 117 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративний позов може бути забезпечено шляхом заборони вчиняти певні дії.

  • Чужі гроші – не дохід

    У підприємницькій практиці та просто в приватному житті бувають випадки, коли одна особа отримує від іншої гроші чи майно не у власність, а для виконання певного доручення. Здоровий глузд говорить про те, що ці гроші чи майно не можуть вважатися доходом отримувача, якщо тільки він не привласнив їх собі і не сплинув строк позовної давності повернення цих грошей через суд.

  • Чому арбітраж вигідніший від національних судів?

    На тему арбітражу написано багато книг, статей та інших матеріалів, проте все ж варто ще раз згадати про переваги арбітражних інституцій, оскільки число спеціалістів, які цікавляться цією формою вирішення спору, з кожним роком зростає.

  • Особливості вітчизняного ринку спільного інвестування

    Необхідність структурної перебудови національної економіки України потребує залучення значного обсягу всіх інвестиційних ресурсів. Як показує світовий досвід, одним з найефективніших механізмів залучення, розподілу та перерозподілу інвестиційних ресурсів є ринок спільного інвестування.

  • Кримінальне провадження та умови відновлення його втрачених матеріалів

    Кожен випадок встановлення ознак складу злочину тягне провадження у кримінальній справі, де знаходять висвітлення результати дослідження уповноваженими посадовими особами держави обставин правопорушення.

  • Захист персональних даних: хто і для чого відслідковує українців у мережі Інтернет?

    Додержанню вимог законодавства у сфері захисту персональних даних суб’єктами, які здійснюють обробку персональних даних з використанням веб­ресурсів, була присвячена прес­конференція, організована Державною службою України з питань захисту персональних даних.

  • Порушення конституційних прав і свобод особи в Україні

    Конституція – це основний нормативно­правовий акт, який має найвищу юридичну силу. Основний Закон, як ще називають Конституцію, серед іншого, визначає державний устрій, принципи здійснення влади в державі, систему державних органів, адміністративно­територіальний устрій, систему головних державних органів, а також встановлює права та обов’язки людей і громадян.

  • Топ­-100 найкращих юристів України

    21 червня відбулася подія, якої всі ми з нетерпінням чекали, а саме  – вручення почесних дипломів переможцям рейтингового дослідження «Юридичної газети» «Вибір клієнта». Це дослідження, яке традиційно проводиться нашою газетою, цього року визначило ТОП­100 найкращих юристів України у різних галузях права.

  • Letter of intent як початковий документ

    Діяльність бізнесу є достатньо широким поняттям. Щодня в світі укладаються мільйони контрактів, від яких залежить функціонування компаній, життя суспільства, а також іноді й цілих держав.

  • Маншиза – эволюция в отношениях гостиничного оператора и собственника

    Исторически в гостиничном бизнесе сложились две классические модели сотрудничества гостиничного оператора и собственника гостиницы: управление и франчайзинг. Каждая из них имеет свои преимущества и недостатки как для оператора, так и для собственника.