«Юридична Газета» №35-36 (377-378) від 03 вересня 2013 р.

Коментарі

Публікації

  • Судовий прецедент в Україні

    Термін «прецедент» має багато значень, хоча всі види прецедентів призначені для слідування їм тією чи іншою мірою у судовій практиці.

  • Медичні представники: гра на межі фолу

    На сьогодні діяльність медичних представників (medical representative) на фармацевтичному ринку України є важливою і затребуваною. Саме медичний представник є ланкою, що з’єднує виробника лікарських засобів з працівниками сфери охорони здоров’я.

  • Право засуджених на правову допомогу

    Право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу… Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.».

  • Альтернативи світовому інвестиційному центру

    Отже, зазнала змін і угода про спрощену систему оподаткування між Кіпром та Україною. А це означає, що український бізнес почне шукати альтернативи Кіпру або ж залишиться в цій юрисдикції, бо «так комфортніше та й схема роботи вже знайома».

  • Ведення бізнесу в мережі Інтернет

    Продаж товарів через Інтернет потребує такого самого врегулювання та законності, як і здійснення будь­якої підприємницької діяльності. Купівля­продаж продукції через інтернет­магазини з кожним роком набирає дедалі більших обертів та допомагає покупцям зекономити значну кількість часу.

  • Повернення сплаченого судового збору в господарському процесі

    Стягнення заборгованості зазвичай починається з використанням досудових механізмів, проте отримання боржником претензії не часто спонукає його до погашення заборгованості.

  • Електронні гроші в Україні

    На сьогодні у зв’язку з розвитком інтернет­технологій застосування електрон­них грошей набуває дедалі більшої ваги.

  • Телевізійне мовлення і хмарні технології

    Науково­технічний прогрес у світі не збавляє обертів. Правильніше було б сказати, що цей прогрес лише прискорюється. Особливо відчутно це у сфері телекомунікацій, зокрема в питаннях щодо розвитку та застосування мережі Інтернет.

  • Регуляторні питання продажу товарів у мережі Інтернет (торговий патент, РРО)

    Продаж у мережі Інтернет та електронну торгівлю в цілому на сьогодні недостатньо врегульовано на законодавчому рівні. У зв’язку з цим можливе неоднозначне тлумачення існуючих законодавчих норм щодо продажу товарів у мережі Інтернет.

  • Інтернет-­реклама та інтернет-­торгівля в Україні

    Мережа Інтернет як соціальне явище дедалі частіше використовується не тільки в повсякденному життя як засіб комунікації, але й у діловому житті як засіб отримання корисної інформації.

  • Шлюбний договір

    «Як можна, ще не одружившись з коханою людиною, думати, що цей шлюб невдалий і передбачати розлучення? Це ж може образити почуття партнера недовірою», – іноді може почути адвокат від клієнта після пропозиції останньому розглянути можливість укладення шлюбного договору.

  • Свідоцтво про право на спадщину

    На практиці досить багато уваги приділяється вирішенню різноманітних питань, що виникають у зв’язку з прийняттям спадщини та оформленням спадкових прав.

  • Поділ майна при розлученні

    У цілому проблему поділу спільно нажитого майна подружжя при розлученні, можна сказати, законодавчо врегульовано, і вже напрацьовано достатню судову практику з цього питання, якою керуються суди, поряд із законом.

  • Договір довічного утримання (догляду)

    Питання щодо отримання у власність житла завжди було найактуальнішим та найгострішим для населення. Саме тому багато хто погоджується на певні ускладнення свого звичного способу життя задля досягнення бажаної мети, при цьому цим особам доводиться йти на певний ризик, який, на їхню думку, виправдовує ця мета.

  • Пред’явлення сертифікатів радіаційної якості під час ввезення вантажів на митну територію України

    Завдяки своєму геополітичному положенню Україна завжди була й досі є важливою комунікаційною ланкою між індустріально розвиненою Європою та багатими на ресурси регіонами Близького і Середнього Сходу, Кавказу і Середньої Азії.

  • Чергова проблема українського бізнесу

    Орендарі землі – одна з найвпливовіших груп суб’єктів господарювання, які створюють робочі місця та наповнюють бюджети всіх рівнів.

  • Ознайомлення з матеріалами справи у суді

    У процесі професійної діяльності юристи, які займаються судовими справами, можуть стикатися з ситуацією, коли необхідно терміново ознайомитись із матеріалами справи, однак цього не вдається зробити у зв’язку з різними відмовками працівників суду. Звісно, це не можна назвати приємним «виробничим» моментом.

  • Тіні незабутого семплінгу

    Медичні представники є дуже важливим інструментом фармкомпаній у популяризації та промоції своїх препаратів серед медичних та фармацевтичних працівників.

  • Практика невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань

    Розхвалюючи новий Кримінальний процесуальний кодекс України, чиновники різних рівнів багато говорили, зокрема, про вирішення проблеми розгляду заяв і повідомлень про злочини.

  • Як організувати діяльність на ринку юридичних послуг?

    2012­й і 2013 роки стали для адвокатури часом змін: 20­річна невизначеність урешті­решт закінчилася невідворотним реформуванням згідно з новим Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Що ж він приніс?

Інтерв'ю