«Юридична Газета» №3 (757) від 08 лютого 2022 р.

Коментарі

Публікації

  • Чи є життя після штрафу АМКУ?

    Хоча штрафи — не єдиний вид санкцій за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, та безумовно, найбільш популярний

  • П’ять найгучніших справ АМКУ в 2021 р.

    2021 рік для Антимонопольного комітету України був насичений подіями та сповнений змін. Ми зробили великий стрибок у відкритості: кожного дня суспільство може дізнаватися не лише про рішення Комітету, а й про розпочаті справи, дослідження, цікаві заходи з сучасного та зручного сайту, соціальних мереж, найпопулярніших месенджерів.

  • Позитивний вплив на економічний розвиток

    Інститут державної допомоги був запроваджений в Україні як наслідок укладення 21 березня 2014 р. Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншого боку

  • Приватизація та оренда: коли виникає потреба погодження АМКУ

    Приватизація і оренда державного/комунального майна мають мало спільного, однак стикаються з аналогічними вимогами антимонопольного регулювання — отримання дозволу на концентрацію.

  • Майбутнє поруч: ключові зміни антимонопольного законодавства

    Протягом останніх 7 років професійна юридична спільнота активно обговорює майбутню антимонопольну реформу та докладає практичних зусиль для її реалізації.

  • Законодавчі зміни, про які варто знати приватним клієнтам

    Турбуючись про інтереси приватних клієнтів, ми як юристи повинні не лише оцінювати поточні зміни національного законодавства, а й відстежувати та передбачати міжнародні зміни з горизонтом планування на 2–3 роки наперед.

  • Донкіхотство по-українськи

    Захищати слабкого та знедоленого у всі часи вважалося справою благородною та достойною.

  • Повернення обвинувального акта прокурору: проблеми розуміння, тлумачення та застосування

    Системний аналіз положень чинного законодавства свідчить, що перше, ніж направити обвинувальний акт до суду, слідчий, дізнавач та прокурор мають оцінити сукупність встановлених під час досудового розслідування

  • GDPR compliance у 2022 р. Чек-лист

    Більшість компаній, що працюють з даними користувачів, уже давно замислюються про приведення своїх бізнес-процесів у відповідність до норм General Data Protection Regulation (загальний регламент про захист персональних даних, або GDPR).

Інтерв'ю