«Юридична Газета» №38 (380) від 17 вересня 2013 р.

Коментарі

Публікації

  • На чиєму боці Феміда: неповнолітніх дітей чи банків?

    Неважко погодитися з тим, що іпотека є одним із основних засобів отримання квартири для молодих сімей. Саме завдяки йому значна кількість сімей змогла отримати у власність квадратні метри.

  • Виплата процентів іноземним кредиторам

    Приводом для написання цієї статті стала дещо непослідовна практика застосування українськими судами положень конвенцій про уникнення подвійного оподаткування при сплаті українськими підприємствами процентів на користь іноземних кредиторів.

  • Примусове укладення господарських договорів у судовому порядку

    Питання примусового укладення господарських договорів у судовому порядку на сучасному етапі розвитку України як правової держави не втрачає своєї актуальності з огляду на те, що станом на цей час залишається досить високим рівень монополізації окремих сфер економіки.

  • Захист прав кредиторів при лізингу повітряних суден

    У зв’язку з банкрутством найбільшої української авіакомпанії, що контролювала майже 40% ринку авіаційних пасажирських перевезень, інші оператори наразі активно намагаються зайняти її нішу.

  • Мораль та гроші

    Серед розмаїття галузей, інститутів та концепцій сучасного права, мабуть, немає більш недосконалої, заплутаної, неоднозначної та багатогранної площини, аніж площина практичного застосування норм, які стосуються нарахування та стягнення моральної шкоди.

  • Діяльність Спортивного арбітражного суду

    Нещодавній скандал стосовно дискваліфікації футбольного клубу «Металіст» (Харків) з відбіркових раундів Ліги чемпіонів вкотре привернув увагу до Спортивного арбітражного суду – вищої інстанції у світі спорту.

  • Як уникнути штрафів ДАІ на місці зупинки

    Постанови ДАІ, винесені без залучення юриста, якщо про це особою, що притягається до адміністративної відповідальності, було заявлено клопотання, підлягають скасуванню, оскільки винесені з порушенням права на правову допомогу, гарантовану національним законодавством та нормами міжнародного права.

  • Утилізація: хто авто купує, той і утилізує?

    Із набранням чинності положеннями Закону України «Про утилізацію транспортних засобів» та відповідними змінами до Податкового кодексу України екологічним податком було обкладено такий вид діяльності, як ввезення, виробництво та придбавання транспортних засобів, що в подальшому підлягають утилізації.

  • Страхове відшкодування при ДТП

    Як повідомляє Державтоінспекція міста Києва, за 7 місяців 2013 року тільки у столиці зареєстровано 1026 дорожньо­транспортних пригод. Причиною цих подій є порушення вимог Правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

  • Реформа железнодорожной отрасли

    Не первый год в Украине обсуждается предстоящая реформа ж/д отрасли, которая в соответствии с Государственной целевой программой реформирования железнодорожного транспорта на 2010–2019 годы должна пройти три этапа, прежде чем будет создана новая модель управления железнодорожным транспортом.

  • Конвенція про працю в морському судноплавстві

    20 серпня цього року набрала чинності Конвенція Міжнародної організації праці від 2006 року.

  • Дорогі дороги

    Щоразу несуттєві або ж, навпаки, кардинальні зміни в законодавчому полі пропонуються суспільству як удосконалення та як спроби наблизити до простого пересічного українця всі принади цивілізованого, громадянського суспільства.

  • Автостанції та перевізники

    Останнім часом у роботі автомобільних пасажирських перевізників досить гостро постало питання взаємодії з автостанціями та співпраці з ними.

  • Виборче законодавство – дискусія, яка триватиме (вічно?)

    Питання кодифікації виборчого законодавства залишається надзвичайно важливим і потребує формування плану першочергових заходів, але для того, щоб цей план був реалістичним, йому має передувати повноцінна дискусія. Якою буде виборча система, зважаючи на рівень виборів?

  • Корпоративна соціальна відповідальність юридичних компаній

    Діяльність західних компаній досить часто спрямована не лише на досягнення бізнес­цілей, а й на допомогу суспільству. Така допоміжна або благодійна діяльність здійснюється паралельно з основною і має назву «корпоративна соціальна відповідальність».

  • Особливості публікації матеріалів дисертаційних досліджень

    Відповідно до п. 14 Порядку присудження наукових ступенів і присвоєння вченого звання старшого наукового співробітника, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2007 року № 423, основні наукові результати дисертації повинні відображати особистий внесок здобувача в їх досягнення.

  • Мальтійський офшор: привабливість і регулювання

    Відомо, що гнучкість і ліберальність законодавства офшорних зон дозволяють розвивати нетрадиційні форми ведення бізнесу, водночас як на внутрішніх ринках пропозиція фінансових послуг обмежена або припускає безліч бюрократичних процедур.

  • Свідоцтва Національної школи суддів України урочисто отримали 630 кандидатів на посаду судді

    8 вересня о 14.00 в Актовій залі Червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся перший випускний слухачів Національної школи суддів України.

  • День нотаріату і 20­річчя Закону України «Про нотаріат»: усе в нас попереду

    6 вересня 2013 року нотаріальна спільнота відзначила подвійне свято – День нотаріату і 20­річчя Закону України «Про нотаріат».

  • «Велике і Величне» поряд із нами

    «Я багато говорити не буду, тим більше Ви зібралися не для того, щоб мене послухати, я це розумію», – саме такими словами розпочав закритий показ виставки «Велике і Величне» скромний і добрий геній вітчизняної юриспруденції Василь Іванович Кисіль.

  • Здоров’я школярів: хто врятує наших дітей?

    Другий тиждень поспіль ми спостерігаємо вранці, як квапляться до школи учні з ранцями, а по обіді веселими зграйками чимчикують додому, аби зайнятися виконанням домашніх завдань.

  • Юридичний ринок: ми обираємо, нас обирають…

    Сьогодні на ринку юридичних послуг України, як ніколи, спостерігається неабияка конкуренція між гравцями ринку.

Інтерв'ю

  • Компанії шукають нові можливості для нематеріальної мотивації

    Кваліфікованого персоналу з юридичною освітою на ринку достатньо, але юристів за покликанням не так багато. Водночас український ринок юридичних послуг розвинений і насичений значною кількістю професійних юристів з вузькою спеціалізацією за практиками. Про ситуацію на ринку праці, зокрема щодо юридичних спеціальностей, «Юридичній газеті» розповів територіальний директор кадрового холдингу АНКОР в Україні Юрій Перч.