«Юридична Газета» №10-11(456-457) від 10 березня 2015 р.

Коментарі

Публікації

  • Distressed M&A: особливості M&A угод щодо проблемних активів

    В сучасних економічних умовах M&A угоди щодо проблемних активів стають дедалі більш поширеними. Банківська система надзвичайно нестабільна та потребує додаткового фінансування в короткі строки, значна кількість банків визнані неплатоспроможними. Такий стан ринку відкриває широкі можливості для купівлі-продажу проблемних активів (distressed M&A).

  • Право на корпоративний голос

    Одним із найважливіших корпоративних прав учасників, яке надає їм можливість брати участь у прийнятті рішень товариства з обмеженою відповідальністю, є право на голосування на загальних зборах товариства.

  • Транспозиція фінансової застави в законодавство України

    Законодавство ЄС, як відомо, є субсидіарним, себто його норми ухвалюють тоді, коли важко досягти бажаного результату без колективної дії держав-членів. ДирективиЄС про фінансову заставу охоплюють декілька ситуацій, пов’язаних із централізованим реєстром стандартних чи стандартизованих вимог.

  • Асоціація з ЄС для сільського господарства: сертифікат на походження товару

    Оскільки Україна підписала Угоду про Асоціацію з ЄС, то українському виробнику, якщо він бажає торгувати з країнами Союзу, необхідно щоб його товар відповідав вимогам ряду європейських деректив, положень, розпоряджень та інших нормативних документів.

  • Вигідний інструмент

    В умовах зростання вартості оренди землі сільськогосподарського призначення у зв’язку з прийняттям змін до Податкового кодексу України, які передбачають, що орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності не може бути меншою ніж 3% від нормативної грошової оцінки такої земельної ділянки, дедалі актуальнішим стає пошук альтернативних, більш економічно вигідних інструментів користування землями сільськогосподарського призначення.

  • Ринок сільськогосподарської землі: потреба правової модернізації

    Вважається, що ринку сільськогосподарської землі, принаймні повноцінного, в Україні немає, що передусім пов’язано із мораторієм на відчуження такої землі. Однак існування «квазіринку», на якому за допомогою різних комерційних механізмів здійснюється нарощування та перерозподіл земельних банків тощо, важко заперечити.

  • Мораторій на звернення стягнення на предмет іпотеки

    07.06.2014 вступив в силу мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті, текст якого аналізувався нами в oглядовому листі від 18.06.2014. Метою прийняття заборони було тимчасове зупинення процесів звернення стягнення до вирішення питання розподілу втрат від падіння курсу національної валюти між кредиторами та боржниками.

  • Відкриття інтернет-магазину: перспективний startup

    На сьогодні інтернет-бізнес є найвигіднішим інструментом продажу, який має успіх у всьому світі.

  • Вихід є

    Хоча девальвація національної валюти зумовлена низкою причин, утім основною є відсутність в Україні реальної економіки і програми розвитку, на підставі якої інвестиційні ринки усвідомили перспективу створення в майбутньому нової несировинної сфери господарювання.

  • Міжнародні трансфери спортсменів

    Насамперед на сьогодні актуальність питання трансферів спортсменів викликана подіями у суспільстві, які призвели до значної міграції спортсменів у напрямі інших країн.

  • Ключове питання

    Кожен пересічний українець обов’язково маємає майже професійні уявлення про енергетику. Справді велика частина інформаційного простору стосується російського газу, вугілля і шахт, електроенергії таі її відключень, цін на пальне. Таке наполегливе тренування громадян з енергетики одночасно і створює, і свідчить про потребу вивчення енергетики, зокрема енергетичного права

  • Чи має преюдиційний запит перспективи

    Так, 2 березня Комітет з процесуального права Асоціації правників України спільно з Верховним Судом України провів круглий стіл присвячений обговоренню міжнародного досвіду такого інституту преюдиції, як преюдиційний запит до Верховного Суду України, як механізму єдності судової практики.

  • Прокуратура як кардіограма криміногенної ситуації в країні

    «Звичайно ж, я не ідеалізую реформу органів прокуратури. Та й взагалі будь-яка реформа має свої позитивні та негативні зміни, своїх прибічників та критиків. Але все одно маю надію, що система органів прокуратури буде функціонувати краще, ніж вона це робить сьогодні», – такими словами почав круглий стіл «Реформа правоохоронних органів: стратегії та інновації» заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе. Захід було організовано Асоціацією правників України спільно з Генеральною прокуратурою, в стінах якої пройшов 5 березня цього року

Інтерв'ю