«Юридична Газета» №7 (785) від 10 жовтня 2024 р.

Коментарі

  • Медіація й арбітраж у корпоративних спорах: нові підходи та тенденції

    Традиційним способом вирішення корпоративних спорів є судове провадження. Деякою мірою судовий розгляд корпоративних спорів і особливо корпоративних спорів міжнародного характеру було замінено розглядом справи у міжнародному арбітражному суді.

  • Як судові рішення формують бізнес-клімат України

    Сучасна економіка України переживає бурхливий розвиток, і ключову роль у цьому процесі відіграє судова система, яка стає важливим чинником у формуванні бізнес-клімату країни. Судова практика, що стосується корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів, демонструє, як юридичні рішення впливають на розвиток компаній, фінансовий сектор і залучення іноземних інвестицій.

  • Приватні інвестиції у повоєнній трансформації України

    Початок повномасштабної війни та породжені нею безпекові ризики на певний час віддалили іноземних інвесторів від України. Вони нагадували полохливих птахів, що відлетіли на безпечну відстань. Проте зараз бізнес, як і вся незламна українська нація, працює та інвестує, навіть попри те, що бойові дії ще тривають.

  • Відповідальність представників медичних/фармацевтичних професій: якою має бути в новому законопроєкті

    Верховна Рада 6 червня 2024 року ухвалила в першому читанні проєкт Закону №10372 «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні». У ньому запропоновано впровадити в нашій державі медичне професійне самоврядування, що дасть змогу суттєво покращити механізми надання медичної допомоги, підвищити її якість і доступність, а також захистити права пацієнтів і медиків.

  • Як корпоративні спори можуть впливати на імідж компанії

    Щоб створити репутацію, потрібні роки, а щоб її зруйнувати — лічені хвилини. Це висловлювання Воррена Баффета може бути застосоване не лише до окремої особистості, а й до бізнесу загалом, до його бренду.

Публікації

Інтерв'ю

  • Захист корпоративних прав учасників: опис кейсів і практичні рекомендації

    З огляду на збільшення кількості юридичних осіб корпоративного типу дедалі частіше виникають питання, пов’язані з юридичним захистом корпоративних прав їхніх учасників. Крім загальних принципів захисту та наявних у законодавстві інструментів врегулювання корпоративних спорів, бізнес потребує превентивних і практичних рекомендацій. Ми поговорили зі старшим співкеруючим партнером SYNEGOR Максимом АРХАНГЕЛЬСЬКИМ про найцікавіші корпоративні спори з його практики.

  • IT-індустрія в Україні не лише не зупинилася, а й продовжує розвиватися в усіх напрямах

    Максим КУРОЧКО, керуючий партнер MK Legal Service, розповів про головні зміни на ІТ-ринку України за останній рік, кіберзагрози, політику захисту від кібератак і кібербезпеку загалом, про AI-технології, їхнє майбутнє та Білу книгу з регулювання ШІ в Україні, реалізацію онлайн-бронювання ІТ-працівників, юридичний супровід великих технологічних компаній і стартапів.

  • Для нас на першому місці стоїть якість, а не кількість

    Поговорили з Михайлом КОЧЕРОВИМ, керуючим партнером IBC Legal Services, і Данілом СЕРБІНИМ, асоційованим партнером, юристом, про те, як війна переформатувала робочі процеси та потреби клієнтів у 2024 році. В інтерв’ю ми запитали, як ці процеси допомагають юристам не тільки підвищувати свою кваліфікацію, а й знайти своє місце в сучасному світі юридичних послуг.

  • Епоха «греблі на галерах» поступово добігає свого кінця

    У вересні 2024-го ЮК «Міллер» відсвяткувала день народження — 12 років. Ми зустрілися з Каріною ПАНЧЕНКО, партнеркою, керівницею практики вирішення спорів, та Артемом КРИКУН-ТРУШЕМ, партнером, керівником практики WCC, комплаєнсу та розслідувань, щоб поговорити про професію юриста, потенціал команди, юридичний ринок сьогодні, про те, як партнери оцінюють результати своєї роботи за цей час.