«Юридична Газета» №8 (506) від 23 лютого 2016 р.

Коментарі

  • «Ревізор» vs. «Інспектор Фреймут»:ВСУ ухвалив рішення на користь Нового каналу

    На мою думку, ця подія є знаковою як для юридичної практики, так і для усього телеринку в цілому

  • Росія подала позов проти України щодо стягнення 3 млрд доларів

    1.01.2016 року Україна не здійснила платіж загальною сумою 3.075 млрд доларів США задля погашення та обслуговування належних Росії облігацій зовнішніх державних позик протягом пільгового періоду, який минув 31.12.2015 р.

  • Ризикована конфіскація

    16.02.2016 р. Верховна рада України проголосувала в першому читанні за проект Закону, яким передбачається «удосконалення» процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації

  • Спірні інвестиції

    У найбільш широкому та спрощеному розумінні під поняття інвестиційний спір можна підвести будь-яку правову суперечку, яка виникає за участі інвестора щодо захисту його прав стосовно внесених ним інвестицій (інвестиційної діяльності).

  • Залучення інвестицій в Україну: чи винне лише законодавство?

    Будь-який іноземний інвестор, який бажає вкладати кошти в інвестиційні проекти, завжди хоче максимально комплексно розуміти законодавчі «правила гри», аби бути впевненим у власних фінансових можливостях та стабільно отримувати заплановані прибутки.

Публікації

  • Реформа антимонопольного законодавства

    26 січня Верховною Радою були прийняті істотні зміни до антимонопольного законодавства України у сфері контролю над концентраціями.

  • Коли варто рахуватися з принципом «витягнутої руки»?

    Класична схема оподаткування роялті за міжнародними угодами, зазвичай, передбачає застосування зниженої ставки податку на репатріацію у державі, в якій виникає роялті, та подальше оподаткування суми роялті в державі отримувача (бенефіціарного власника).

  • Темний бік електронного адміністрування ПДВ

    Електронні сервіси, електронні закупки, електронний уряд – це гасла сьогодення. Але за ейфорією кардинальних змін у важливих напрямках суспільного життя, як завжди, ми забуваємо, що впровадженням електронних технологій займаються люди.

  • Розібратись в інвестиціях

    Згідно з Законом України «Про інвестиційну діяльність» інвестиціями є всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності

  • Гроші в Україну. Обмеження скасовуються...

    Україна стає все більш привабливим регіоном для інвестування. Промисловий потенціал, наявність природних та інфраструктурних ресурсів створює підґрунтя для зацікавленості іноземних інвесторів до започаткування й ведення бізнесу в Україні.

  • Особливості одержання доходів від інвестиційної діяльності в Україні

    Однією з найпоширеніших та відомих форм інвестування в Україну є придбання нерезидентами об'єктів нерухомого майна, які надалі використовуються українськими компаніями для провадження їхньої господарської діяльності на підставі договорів оренди

  • Соціальні мережі: як захистити інтелектуальну власність бізнесу

    Корпоративна присутність у соцмережах містить у собі як великі маркетингові можливості, так і значні ризики.

  • Національний перелік лікарських засобів: нова концепція

    Наразі в Міністерстві охорони здоров’я створено робочу групу, яка займається розробкою нового Національного переліку лікарських засобів, а також національною політикою щодо забезпечення населення лікарськими засобами в цілому

  • Реформи Мін’юсту: онлайн будинок, соціальний ліфт та безконтактні послуги

    Сьогодні свідоцтво про народження дитини можна отримати безпосередньо в пологовому будинку після її народження. Щоправда, наразі такий сервіс доступний лише у столичних лікувально-профілактичних закладах. Однак невдовзі така послуга стане звичною на території всієї України.

  • Суддівський звіт

    Намагаючись виявити слабини у національній судовій системі, володарі мантій звернулися до доробок статистики.

  • «Україні потрібні більші суди», – В. Сімоненко

    15.02.2016 р. у будівлі Державної судової адміністрації України відбувся брифінг голови Ради суддів України Валентини Сімоненко.

  • Виноробство й інтелектуальна власність

    У межах Всеукраїнської науково-практичної конференції «Успішне виноградарство в Україні — 2016», яка пройшла в Одесі 13.02.2016 р., відбувся круглий стіл «Торговельні марки та географічні зазначення як інструмент просування виноробної продукції на європейський ринок»

  • Запрошення до співпраці

    Двома наріжними каменями демократії є незалежна преса та незалежні суди. Таку позицію Європейського суду з прав людини, викладену в одному з його вердиктів, озвучила заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Наталія Петрова під час круглого столу «Взаємодія судів із медіа. Сучасні моделі співпраці»

  • Від слова до діла

    Незважаючи на те, що 2.02.2016 р. більшість парламентарів підтримали законопроект «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» у першому читанні, обговорення запропонованих новацій продовжується

Інтерв'ю