«Юридична Газета» №5(503) від 02 лютого 2016 р.

Коментарі

Публікації

  • Судова реформа в Україні: погляд зсередини

    Існують різноманітні позиції з приводу того, як саме необхідно змінити судову систему. Заяви та оцінки сьогодні звучать з усіх боків.

  • Похідний позов по-українськи

    Створення, функціонування та організація діяльності господарських товариств корпоративного типу відбувається у рамках механізму координації дій багатьох учасників цивільного обороту.

  • Трансакції на ринку нерухомості: тенденції і очікування

    Незважаючи на загальний спад в економіці, ринок нерухомості в Україні у 2015 р. залишався досить активним. Ця тенденція знайшла своє відображення як на ринку комерційної та житлової нерухомості, так і в аграрному секторі.

  • Нові правила держреєстрації прав на нерухоме майно

    Прихід нового року в Україні ознаменувався запровадженням нових організаційно-правових засад проведення державної реєстрації речових та інших прав та їх обтяжень.

  • Куди рухається практика нерухомості?

    Кризова ситуація в нашій країні, звісно ж, не могла не знайти своє відображення на такому вагомому секторі економіки, як нерухомість.

  • Фінляндська застава

    Однією із запорук розвитку економіки будь-якої країни є ефективне функціонування такої важливої складової фінансового ринку як кредитний ринок.

  • Допінгу – ні!

    ВАДА, заснована МОК та урядами провідних країн у 1999 р., є основним «нормотворцем» у сфері міжнародної боротьби з допінгом. Формально, його акти не мають обов’язкової юридичної сили (як-то Всесвітній антидопінговий кодекс (далі – ВАДК), Міжнародні стандарти), але їх можна віднести до норм «м’якого права».

  • Особливості визначення строку давності при розгляді адмінсправ

    Після набрання чинності Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у редакції Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12.02.2015 р. №192-VIII в судовій практиці виникло проблемне питання стосовно визначення розміру строків давності при розгляді адміністративних справ щодо оскарження рішень про звільнення судді з посади за порушення присяги.

  • Апаратні розцінки

    Допоки служителі Феміди потерпають від реформування судочинства, працівники апаратів судів невтомно працюють над забезпеченням безперервності судового процесу.

  • Суворо, але справедливо

    Все менше часу залишається до початку первинного кваліфікаційного оцінювання служителів Феміди та все більше інсинуацій просочується у засоби масової інформації з приводу небезпеки, яку таїть в у собі цей процес для українських законників.

  • Очищення усім світом

    28.01.2016 р. відбулось засідання дисциплінарної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

  • Податкова реформа: прямо по курсу

    У 2016 р. Державна фіскальна служба продовжить працювати над удосконаленням процедур адміністрування податків та впровадженням податкових змін, ухвалених наприкінці минулого року.

  • Доступ бізнесу до джерел енергії: законодавчі шляхи спрощення

    Проблема приєднання нових споживачів до електромереж блокує появу нового виробництва та розвиток малого й середнього бізнесу в Україні. Корінь зла – непрозорі схеми, котрі створюють підстави для зловживань та роблять підключення до електромереж набагато дорожчими за собівартість.

  • По різні боки справедливості

    26.01.2016 р. відбулось засідання дисциплінарної секції Вищої ради юстиції. Однією зі скарг, розглянутою «радниками», стала скарга судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Артема Браги на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

  • Порушення законодавства про захист економічної конкуренції: дисбаланс строків

    Коментарі та пропозиції Комітету АПУ з конкуренційного права до проекту Закону України Про внесення змін до Закону України «Про захист економічної конкуренції» та ст. 9 Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо розгляду справ органами Антимонопольного комітету України» обговорювали юристи під час чергового засідання Комітету.

Інтерв'ю