«Юридична Газета» №31-32 (373-374) від 20 серпня 2013 р.

Коментарі

Публікації

  • Судова практика розгляду справ щодо реалізації податкової політики

    Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень­рішень Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва.

  • Міжнародний Союз Нотаріату: Україно, на старт!

    «Вступ України до Міжнародного Союзу Нотаріату: що це дає?» Із цим питанням намагалися розібратися фахівці на прес­конференції, що пройшла днями у столиці.

  • Ухвали суду про вжиття заходів до забезпечення позову

    Загальновідомо, що засоби забезпечення позову приймаються судом з метою гарантії належного та своєчасного виконання майбутнього судового рішення.

  • Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту

    Значна кількість громадян України користується різними видами транспорту. Закон України «Про транспорт» передбачає єдину транспортну систему України.

  • Одним можна, а іншим – зась!

    З новим Кримінальним процесуальним кодексом України, що набрав чинності з 20 листопада 2012 року, стадія порушення кримінальної справи стала історією.

  • Цивільний позов у кримінальній справі

    Питання вирішення цивільного позову в кримінальному процесі є доволі актуальним, з огляду на збільшення кількості кримінальних справ, пов’язаних з економічними відносинами, тобто майновою складовою.

  • Роль і порядок залучення захисника в кримінальному законодавстві

    Порядок кримінального провадження на території України визначається лише кримінальним процесуальним законодавством України. Кримінальне процесуальне законодавство України складається з відповідних положень Конституції України, міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, кримінальним процесуальним кодексом України та іншими законами України.

  • Право засуджених на правову допомогу

    Сфера застосування кримінальних покарань завжди була й залишається однією з найуразливіших у житті суспільства та державної політики. І це не дивно, оскільки основним змістом покарання є застосування примусу та, відповідно, правообмежень до особи.

  • Проблеми в застосуванні КПК 2012 року

    Якось Бенджамін Дізраел (40­й і 42­й прем’єр­міністр Великобританії  – 1868, 1874–1880 рр.) сказав, що «існує три види брехні: брехня, нахабна брехня і статистика».

  • Право на захист у кримінальному провадженні

    Усім, хто так чи інакше мав стосунок до провадження у кримінальних справах згідно з Кримінально­процесуальним кодексом України 1960 року, добре відома проблема забезпечення права на захист потенційно причетних до злочину осіб, які протягом майже усього строку розслідування справи перебували у статусі свідка.

  • Вплив нового кримінального процесуального законодавства на захист прав людини

    Відтоді як в Україні був прийнятий новий Кримінальний процесуальний кодекс, дискусії навколо нього не вщухають і до сьогодні.

  • Право на доступ до інформації

    Європейський суд з прав людини – це інституція, що покликана захищати права, передбачені Конвенцією Ради Європи про захист прав людини і основоположних свобод.

  • Як захищають свою власність у наш час

    Питання захисту активів постає перед менеджментом компаній, власниками бізнесу або ж їх уповноваженими особами не часто. Проте, зважаючи на тенденції ведення бізнесу в Україні, все ж більша частина підприємців намагається убезпечити себе та свій бізнес від можливих ризиків.

  • «Феникс Капитал» против налоговой службы

    Наше оружие – интеллект и аналитика, а не мышцы и кулаки. Мы должны доказывать вину конкретного нарушителя и заставить его возмещать все необходимое.

  • Пенсії по-­новому: «за» і «проти»

    З 1 липня вагітним жінкам в Україні стало ще важче влаштуватися на роботу, адже саме цього дня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України відносно призначення та індексації пенсії» № 231­VII від 14.05.2013 року. Цей документ вводить так званий податок на вагітність.

  • Стимулювання інвестування в українське село

    Для багатьох потенційних інвесторів українські землі є цікавими з точки зору розвитку агробізнесу. Дійсно, про родючість українських ґрунтів вже давно йдеться не тільки серед вітчизняних інвесторів, але і серед світових.

  • Засідання Комітету фінансів і права

    16 липня Клуб HOTELIERO запросив готельєрів і рестораторів на чергове засідання Комітету фінансів і права, яке відбулося в Президент Готелі.

Інтерв'ю