«Юридична Газета» №40 (486) від 06 жовтня 2015 р.

Коментарі

  • Реформа управління багатоквартирним будинком

    Нещодавно набрав чинності Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Прийняттям цього закону було затверджено серйозні зміни в системі управління багатоквартирними будинками.

  • Безпека харчових продуктів: європейський підхід

    20.09.2015 набув чинності прийнятий ще в середині минулого року Закон України №1602-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» (далі – Закон), який спрямований на гармонізацію законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпеки та якості харчових продуктів у рамках підписаної Угоди про Асоціацію.

Публікації

  • Без громадського обговорення

    18.09.2015 у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбулось громадське обговорення проекту змін до Конституції України в частині правосуддя, затвердженого конституційною комісією

  • Як законодавець забув про ВККСУ

    В юридичному середовищі досить гучно обговорюється рішення ВККСУ щодо відсторонення суддів від посади, застосування дисциплінарних стягнень до суддів, а також їх оскарження до Вищого адміністративного суду України (далі – ВАСУ).

  • Окремі питання виключення учасника з ТОВ

    Згідно з ч.1 ст. 64 Закону України «Про господарські товариства» учасника товариства з обмеженою відповідальністю, який систематично не виконує або неналежним чином виконує обов'язки, або перешкоджає своїми діями досягненню цілей товариства, може бути виключено з товариства на основі рішення, за яке проголосували учасники, що володіють у сукупності більш як 50% загальної кількості голосів учасників товариства.

  • Проблеми визнання та виконання рішень іноземних судів в України

    В умовах політичної нестабільності зростає кількість людей, які прагнуть віднайти спосіб поліпшити своє матеріальне становище за рахунок інших. Одним із таких способів є рейдерство

  • Без статусу подружжя

    Чим більше людей закохуються, одружуються чи створюють фактичні шлюбні відносини крізь міждержавні кордони, тим частіше постає питання щодо правил поділу спільної власності у випадку розриву відносин, розлучення чи смерті.

  • Які у вас докази?

    Досить часто, добросовісно чи ні, та позивач у справі хоче забезпечити позов забороною відчуження майна, іноді абсолютно не рівноцінному сумі позову та без будь-яких підстав. Чи є це порушенням прав власника майна?

  • Закон України «Про електронну комерцію» – новації для українського Інтернет-бізнесу

    Сьогодні, коли торгівля в мережі Інтернет набирає все більших обертів, сектор регулювання діяльності Інтернет є одним з пріоритетних завдань української влади.

  • Децентралізація по-особливому

    31 серпня Верховна Рада попередньо схвалила проект Закону «Про внесення змін до Конституції (щодо децентралізації влади)». Голосування у Верховній Раді супроводжувалося драматичними подіями під стінами Верховної Ради – один із учасників протесту кинув бойову гранату у службовців Національної Гвардії, які забезпечували порядок під час протесту.

  • Без громадського обговорення

    18.09.2015 у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбулось громадське обговорення проекту змін до Конституції України в частині правосуддя, затвердженого конституційною комісією.

  • Європейський вектор судової реформи

    27.06.2014 на саміті ЄС була підписана Угода про асоціацію України з Європейським Союзом, яка окреслила європейський вибір України. Угода про асоціацію України з ЄС є ґрунтовним і значним за обсягом документом, який встановлює якісно новий формат відносин між Україною та ЄС і є стратегічним орієнтиром для системних реформ та поступової адаптації законодавства України до acquiscommunautaire ЄС.

  • Зміни до Конституції України щодо децентралізації: шляхи до компромісу

    Попереднє схвалення 31.08.2015 Закону України №2217а (далі – ЗУ №2217а) «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» викликав гострі суперечки у суспільстві. За таких умов конче необхідні пошуки компромісів.

  • Озброєний: захищений чи небезпечний?

    Питання щодо вільного володіння зброєю в Україні знову впевнено набирає обертів. Яскравим підтвердженням цього є нещодавня електронна петиція, яка була підтримана підписами більше ніж 36 тис. громадян

  • "Юридична газета" вітає всіх правників із професійним святом!

    Дорогі правники! Редакція «Юридичної газети» щиро вітає Вас з професійним святом – Днем юриста! На вас покладено велику місію – стояти на сторожі конституційних прав і свобод громадян України. Вплив юристів на всі політичні та соціально-економічні процеси в державі важко переоцінити. Ми глибоко переконані, що юристи України, яким властиве усвідомлення почуття відповідальності, й надалі вірно служитимуть інтересам нашої батьківщини та її громадян, з честю примножуватимуть славні традиції своєї професії, докладатимуть зусиль задля утвердження в нашій країні ідеалів верховенства права та справедливості.

  • Податкова реформа 2015: рука на шиї бізнесу стискається

    Питання податкової реформи сьогодні цікавить чи не кожного представника бізнесу, адже наразі саме підприємці вусіх рівнів є основною рушійною силою, яка створює робочі місця, акумулює грошові потоки і танаповнює бюджет у вигляді шляхом сплачування податків.

  • Шлюби з іноземцями: особливості укладення та права сторін

    Законодавче регулювання порядку укладення шлюбу з іноземцем на території України та захисту особистих і майнових прав подружжя, один з яких є іноземцем, сьогодні має чимало прогалин.

  • Обшук: адвокатські реалії

    Проведення обшуку – це, мабуть, одна з найцікавіших та несподіваних (для адвокатів та їх клієнтів), але необхідна процесуальна дія, яка відповідно до ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення тощо.

  • Адмінюстиція: вихід на новий рівень

    Під «соусом» конституційної реформи, адміністративна юстиція несподівано вирішила вийти з родини судів загальної юрисдикції. І схоже, все йде до того, що так воно і буде.

  • Юридичний бізнес у період кризи: пан або пропав?

    У період напруженої економічної ситуації все більше компаній турбує питання – як попри складні економічні умови залишитись «у грі»? Зазвичай, відповідаючи на поставлене запитання, компанії діляться на два табори.

Інтерв'ю