«Юридична Газета» №12 (406) від 18 березня 2014 р.

Коментарі

Публікації

  • Рейдерство по-украински, или Почему под угрозой любой бизнес – от ларька до отеля

    Мы много рассуждали об инвестиционном климате, инвестиционной привлекательности Украины, анализировали нечастые в Украине цивилизованные сделки M&A, прогнозировали и надеялись...

  • Сучасні тенденції: географічна міграція компаній

    Прототипом сучасних офшорних зон є Швейцарія, у якої міська рада Женеви забороняла банкірам повідомляти комусь інформацію про своїх клієнтів без згоди ради.

  • Земельно-реєстраційна реформа набуває обертів

    1 січня 2013 року Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» набрав чинності. Він мав суттєво просунути врегулювання правовідносин у сфері власності, зокрема земельно-реєстраційну реформу в Україні, і гармонізувати вітчизняне законодавство у цьому питанні з європейським, а найголовніше – стати на заваді незаконним операціям з нерухомістю.

  • Податкова перевірка діяльності суб’єктів господарювання

    Напевно, на сьогодні вже кожен практикуючий юрист та й навіть керівники підприємств стикалися з роботою наших податкових органів, зокрема з їхньою діяльністю, щодо перевірки суб’єктів господарювання.

  • Огляд змін до Податкового кодексу України

    Верховною Радою України 24.10.2013 року було прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень», положення якого набрали чинності 01.01.2014 року.

  • Колективне управління авторськими правами у ЄС по-новому

    Автор твору має право дозволити або заборонити використання своїх творів; драматург може погодитися на виконання його творів на сцені при дотриманні деяких погоджених умов; письменник може укласти контракт з видавцем про публікації та розповсюдження книги, і композитор або музикант можуть погодитися із записом його музики на компакт-диск або виконання.

  • Визнання недійсними правочинів і спростування майнових дій у процедурах банкрутства

    Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у новій редакції, яка набрала чинності з 19 січня 2013 року, містить низку норм, якими регулюється питання про визнання недійсними правочинів та спростування майнових дій у процедурах банкрутства.

  • Гарантії матері за трудовим законодавством

    На сьогодні жінки нерідко чують від потенційного роботодавця одні й ті самі питання: «Чи є у Вас діти?», «Чи не плануєте вагітність?» Зрозуміло, що роботодавець, підшукуючи штатного працівника, покладає надії на ефективність і тривалість праці такої особи, але часто ці питання ведуть до дискримінації жінки.

  • Не треба чекати!

    За оцінками Міжнародної організації праці, Світового банку, різних соціологічних служб, на початок 2014 року рівень нелегального працевлаштування в Україні становить від 4 до 8 мільйонів осіб віком від 15 до 70 років.

  • Право іноземних громадян на працю в Україні

    Згідно із статтею 26 Основного Закону України іноземці та особи без громадянства, що перебувають на території Української держави на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами.

  • Призначення працівника виконуючим обов’язки

    Трудове законодавство завжди викликає безліч протиріч через свою недосконалість. Тема призначення працівника виконуючим обов’язки не є винятком, адже повною мірою не врегульована законодавством.

  • Охорона праці в офісі

    Кожен громадянин має право на належні, безпечні та здорові умови праці. Це гарантує нам Конституція України (ч. 4 ст. 43).

  • Підстави визнання недійсними договорів іпотеки

    Аналізуючи судову практику 2014 року, доходимо висновку, що в судах усіх інстанцій України розглядається дедалі більше справ, у яких оскаржується дійсність договорів іпотеки.

  • Відступлення права вимоги як підстава заміни сторони виконавчого провадження

    На нинішньому етапі розвитку економіки України, у зв’язку зі стрімким падінням рівня платоспроможності населення, усе частіше кредитні відносини з банками закінчуються ухваленням судових рішень про стягнення на користь банку кредитної заборгованості.

  • Розкриття річної регулярної інформації емітентами цінних паперів

    1 січня 2014 року набрало чинності Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затверджене рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 3 грудня 2013 р. № 2826 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 грудня 2013 р. за № 2180/24712).

  • Командна робота в юридичній компанії: важливість, практика, помилки

    Одним із найважливіших елементів в юридичному бізнесі є бездоганна репутація юриста, яка набувається роками та формується на таких фундаментальних принципах, як професіоналізм, відданість справі, добросовісність і порядність.

  • Відновлення довіри до судової системи України: міф чи реальність?

    Зважаючи на європейські перспективи України, а також з метою виконання взятих Україною зобов’язань перед Радою Європи, сьогодні в країні існує нагальна потреба побудови системи судочинства, що функціонує на засадах верховенства права відповідно до європейських стандартів і гарантує право кожної особи на справедливий суд.

  • Відбувся півфінал Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу

    13 березня в Києві відбувся відбірковий етап Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу, який проходить під егідою Міжнародної неприбуткової асоціації «Європейська арбітражна палата» (м. Брюссель, Бельгія).

  • Створення Всеукраїнського інформаційно-експертного центру

    6 березня в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція лідера Громадського руху «Право на вибір» Геннадія Пампухи на тему: «Створення Всеукраїнського інформаційно-експертного центру».

  • Збори Громадської ради при Державній службі інтелектуальної власності України

    13 березня 2014 року в приміщенні Державної служби інтелектуальної власності України відбулися збори Громадської ради при Державній службі інтелектуальної власності України.

Інтерв'ю