22 вересня 2014, 12:55

Відбудеться круглий стіл «Судова реформа в Україні в часи великих змін»

2 жовтня 2014 р. в м. Києві щотижневе професійне видання «Юридична газета» разом з юридичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка проведе круглий стіл на тему: «Судова реформа в Україні в часи великих змін». 

Час проведення: 11:00 – 14:00

Місце проведення: юридичний факультет Київського національного університету ім. Т.Шевченка (м. Київ, вул. Володимирська, 60)

Мета проведення заходу: обговорення результатів проведення останньої судової реформи в Україні; розгляд перспективи нового реформування судової системи нашої державі; обговорення доцільності ліквідації спеціалізованих судів в Україні; проблемних питань діяльності вищих спеціалізованих судів; проблемних питань, пов’язаних з розглядом справ, що віднесені до юрисдикції судів, які знаходяться в зоні проведення АТО та ін.

Питання для обговорення:

1. Реформа судової системи в Україні: результати та сподівання;

2. Закон України «Про люстрацію»: чи можна за його допомогою ефективно очистити владу? Заходи з відновлення довіри до суду: наявні та необхідні?

3. Чи потрібна ліквідація спеціалізованих судів в Україні взагалі, чи лише господарських?

4. Проблеми розгляду судами справ віднесених до юрисдикції судів, які знаходяться в зоні проведення АТО.

На сьогодні свою участь в якості доповідачів підтвердили:

-         Богдан Львов, голова Вищого господарського суду України. Тема: "Актутальні питання реформування судової влади"

-         Олена Захарова, к.ю.н., доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка

-         Оксана Кучинська, адвокат, д.ю.н., професор кафедри правосуддя КНУ ім. Т. Шевченка

-         Сергій Прилуцький, д.ю.н., професор

-         Володимир Гринюк, д.ю.н. доцент кафедри правосуддя КНУ ім. Т. Шевченка

-         Володимир Мойсик, голова Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, суддя Верховного Суду України у відставці. Тема: «Україні потрібен закон про відновлення судової влади, а не довіри  до неї»

-         Михайло Цуркан, суддя Вищого адміністративного суду України. Тема: «Доцільність ліквідації спеціалізованих судів в Україні. Проблемні питання діяльності вищих спеціалізованих судів»

-         Алла Лесько, суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ

-         Микола Оніщук, ректор Національної школи суддів України

-         Олег Подцерковний, д.ю.н., професор, завідувач кафедри господарського права і процесу Одеської національної юридичної академії Тема: «Перспективи судового реформування та доцільності ліквідації спеціалізованих судів в Україні»

-          Арсен Мілютін, старший юрист судової практики ЄПАП Україна

-         Олександр Волков,  керівник  Головного управління з питань судоустрою та правової політики Адміністрації Президента України

-       Андрій Потьомкін, науковий радник Юридичної групи LCF. logo_white_LCF

Тема: "Судова реформа для Верховного Суду України"                                                                  

До участі в заході також запрошені представники судової системи України, науковці, практикуючі юристи, європейські експерти. Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Кількість місць обмежена.

З питань реєстрації на захід звертайтесь за тел. 067 549-35-06 або пишіть на      e-mail: info@yur-gazeta.com. Контактна особа – Ірина Маслик.

З питань акредитації ЗМІ звертатися за тел.: (098) 547-06-38.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати