«Юридична Газета» №33-34 (583-584) від 22 серпня 2017 р.

Коментарі

  • Бізнес в Україні – Doing чи ні?

    За останні 6 років Україна досягла найбільшого прогресу в рейтингу Doing Business. Таке зростання є наслідком дії низки факторів: від цілеспрямованих зусиль уряду до методологічних змін у рейтингу.

  • Вплив закону про відновлення вугледобувних підприємств на виконавчі провадження

    24.05.2017 р. набув чинності Закон України «Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств» (далі – Закон №6212).

  • Як змінилася процедура визначення вартості та оцінки майна боржника?

    Минулий 2016 р. ознаменувався значними пертурбаціями в системі виконавчого провадження. Урядом були внесені зміни до чинних положень законодавства про виконавче провадження (змінено строки, підстави здійснення окремих виконавчих дій тощо), а також впроваджені нововведення на кшталт інституту приватних виконавців, авансування виконавчого провадження та ін. Зазначені зміни не оминули стороною і процедуру визначення вартості та оцінки майна боржника у виконавчому провадженні

  • Відновлення кредитування в Україні. Чого очікувати?

    До парламенту надійшов законопроект №6027-д від 31.07.2017 р. «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування». На сьогодні законопроект направлено до комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності.

  • Чи можна поновити статус неприбуткової організації після його втрати та виключення з реєстру?

    Неприбуткові організації – особливий вид підприємств, метою діяльності яких є не отримання прибутку, а використання коштів, отриманих у вигляді внесків засновників, членів, фінансуючих організацій на утримання, реалізацію мети, цілей, завдань, передбачених їхнім статутом

Публікації

  • Законодавство України та ринок капіталу: зміна вектору розвитку

    Формування, а згодом і регулярні спроби реформування вітчизняного ринку капіталу, розпочалися з часу проголошення незалежності нашої країни.

  • Легальна зброя закону при захисті земельних прав

    Питання захисту прав у сфері земельних правовідносин залишається важливим та актуальним для України.

  • Виконання арбітражних рішень у морських спорах: на що звернути увагу

    Найчастіше вирішення морських спорів відбувається в міжнародних арбітражах. Однак практика засвідчує, що виграти спір - це лише половина справи. Справжня проблема криється у виконанні такого рішення.

  • «Асоціація приватних виконавців України. Старт або фальстарт?»

    Недержавне публічно-правове регулювання давно довело, що є більш ефективним,ніж державне. Така модель управління вже давно використовується розвиненими демократичними країнами. У більшості з цих країн перехід від державного регулювання до недержаного відбувся природним шляхом

  • Інститут приватного виконання рішень: а як у них?

    Навесні цього року Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України випустив перших в історії незалежної України приватних виконавців, які успішно пройшли навчальну програму у сфері примусового виконання судових рішень.

  • Як змінилася процедура визначення вартості та оцінки майна боржника?

    Виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження. Саме на цьому етапі особа, що отримала позитивне для себе рішення суду, сподівається на задоволення своїх вимог.

  • Інститут приватного виконання рішень як бізнес

    Інститут примусового виконання є завершальною стадією судового провадження та досить розповсюджений у сучасному світі як правова конструкція, що забезпечує реалізацію принципу обов’язковості виконання судового рішення.

  • Адвокату на замітку

    Аналізуючи особливості виконавчого провадження в кримінальному процесі, саме з позиції дій адвоката найбільш доцільно говорити про це в контексті особливостей побудови стратегії захисту та способів відшкодування шкоди, завданої вчиненням злочину.

  • Перші пішли: як в Україні впроваджується приватне виконання

    Вже минуло 1,5 місяця відтоді, як армію виконавців судових рішень поповнили перші «приватники» (вручення перших посвідчень приватних виконавців відбулося 07.07.2017 р. – прим. ред.).

  • Res judicata в господарському судочинстві:

    У правозастосовній діяльності господарських судів часто виникають ситуації, коли доводиться переглядати та скасовувати судові рішення, що набули чинності, а іноді навіть вже виконані на момент перегляду. Це можливо через процедуру їх оскарження з відповідним поновленням пропущеного строку, а також через механізм перегляду у зв'язку з нововиявленими обставинами.

Інтерв'ю