11 лютого 2014, 16:39

Фармацевтичний бізнес: висновки 2013, очікування 2014

Обговорення на щорічній підсумковій конференції гострих питань фармацевтики

Опубліковано в №07 (401)

Фармацевтичний бізнес – тематика досить специфічна. Останні роки в Україні фармацевтична галузь зазнає дедалі більше нормативних змін, що, у свою чергу, потребує втручання юристів з метою підтримання діяльності фармбізнесу в належному стані. Тож на сьогодні на сайтах багатьох юридичних компаній з’являється така галузь права, як фармацевтичне право, або ж інформація про те, що юристи цієї фірми спеціалізуються на супроводі фармацевтичного бізнесу. Проте навіть у експертів з фармацевтичного права подекуди виникає низка питань щодо правозастосування та вирішення окремих проблем у цій сфері.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


У зв’язку з цим Юридична компанія «Правовий Альянс» організувала та провела конференцію «Фармбізнес: Висновки 2013 – Очікування 2014», яка стала площадкою для обміну досвідом і думками серед експертів з правових питань фармацевтики.

Зокрема, під час своєї презентації партнер ЮК «Правовий Альянс» Олексій Бежевець вказав на актуальні питання промодіяльності фармацевтичних компаній в 2013­му та 2014 роках.

Досить цікавою є новація щодо виписування рецептів лікарських засобів. Відтак у загальному правилі, що закріплене у Наказі Міністерства охорони здоров’я України № 360 від 19.07.2005 р. «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог­замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог­замовлень зі змінами від 29.11.2013 р.», йдеться про те, що рецепт на лікарський засіб виписується із вказаною міжнародною непатентованою назвою (далі – МНН).

Винятком із загального правила є те, що рецепт на лікарський засіб виписується із зазначенням торгової назви, якщо він не має МНН, є біосиміляром, відпускається на пільгових умовах або безкоштовно та підлягає предметно­кількісному обліку.

Щоб читати далі, передплатіть доступ
0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати