04 січня 2023, 14:34

Мін'юст підбив підсумки у сфері цифрової трансформації 2022

Пресслужба Міністерства юстиції України

Міністерство юстиції України в Facebook розповіло про підсумки цифрової трансформації сфери юстиції у 2022 році.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Читайте також: "На порталі Дія зʼявився новий розділ Дія.Безбарʼєрність".

Зокрема, було впроваджено нотаріальні документи з QR-кодом, автентичність яких можна перевірити за допомогою QR-сканера в застосунку Дія.

У міністерстві зазначили, що QR-код не лише пришвидшує процес перевірки нотаріального документа, а й надає надійний захист від підробок, адже електронні копії документів зберігаються в системі електронного нотаріату. Таким чином розпочато перший етап проєкту електронного нотаріату в Україні – Нота.

Крім того, було запроваджено новий функціонал – шеринг цифрових документів у Дії для органів державної реєстрації актів цивільного стану. Нова опція полягає у перевірці е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон з можливістю отримання їх електронних копій. Таким чином завдяки шерингу виконуються відразу дві функції: підтвердження особи та передача копій електронних документів реєстратору.

Також запроваджено нові електронні послуги на Порталі Дія. Зокрема, автоматична реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту. Водночас на етапі бета-тестування перебувають такі послуги, як подання заяви на шлюб, отримання витягу з Єдиного державного реєстру для ФОП.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати