18 травня 2021, 12:40

АПВУ вимагає відкликання законопроєкту №4330

АПВУ

18 травня Асоціація приватних виконавців України звернулась з відкритим листом до очільника Мін’юсту Дениса Малюськи, голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрія Костіна, посла ЄС в Україні Мааті Маасікаса та керівника Проєкту ЄС «Право-Justice» Довідаса Віткаускаса, у якому озвучила своє категоричне ставлення до законопроєкту №4330, який у терміновому порядку винесено на розгляд профільного Комітету Верховної Ради України.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Читайте також: "Дисциплінарна відповідальність приватних виконавців: що і як зміниться"

Спільнота приватних виконавців вважає, що даний законопроєкт фактично зупиняє європейську реформу примусового виконання судових рішень в Україні. Більше того, ця ініціатива суперечить зобов’язанням України, взятим при підписання угод про отримання макрофінансової допомоги від ЄС.

«Законопроєкт №4330 підміняє бутафорією  справжню європейську реформу виконання і ставить під загрозу зриву виконання Меморандуму щодо макрофінансової допомоги ЄС», - сказано у відкритому листі АПВУ.

Асоціація приватних виконавців України зауважила, що законопроєкт №4330:

  • НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ негайного розширення повноважень приватних виконавців.
  • НЕ МІСТИТЬ дорожної карти щодо зрівняння повноважень приватних і державних виконавців.
  • НЕ ПОЛЕГШУЄ доступ до професії приватного виконавця.
  • НЕ ВДОСКОНАЛЮЄ режим дисциплінарного нагляду та контролю.
  • НЕ ЗАПРОВАДЖУЄ механізми автоматизованого арешту та списання коштів.

Враховуючи ці факти, АПВУ закликала Міністра юстиції України відкликати законопроєкт №4330, засудити намагання окремих посадовців саботувати європейську реформу примусового виконання та повернутися до конструктивної співпраці з громадянським суспільством та Європейською спільнотою у рамках Робочої групи з опрацювання законопроектів щодо удосконалення примусового виконання, що працює на базі Комітету з питань правової політики із липня 2020 року.

Також спільнота приватних виконавців звернулась до керівництва та народних депутатів парламенту з проханням не підтримувати законопроєкт №4330 як антиукраїнський та антиєвропейський за своєю суттю.

З Листом можна ознайомитись за посиланням.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати