«Юридична Газета» №31-32 (581-582) від 15 серпня 2017 р.

LEGAL BUSINESS

  • «We will always be easy for clients to reach, 24/7», - Duarte Henriques

    The Yurydychna Gazeta continues introducing world law firms and their representatives to its readers. We have got an interview with Duarte Henriques, the partner in BCH Lawyers the law firm (Portugal). He told us about the legal market in Portugal, role of the Portuguese Bar Association, and the principles to build and manage legal business he himself follows.

Коментарі

Публікації

  • Судова реформа по-польськи

    Польський парламент ухвалив зміни до законодавства про судову систему. Сенат Польщі слідом за нижньою палатою парламенту Сейму проголосував за поправки до закону про структуру судів, який підпорядковує Верховний суд країни Міністерству юстиції.

  • Земля: ціна реформи

    Проблема «землі» існує в Україні протягом усього періоду незалежності. Численні спори тягнуться роками – реформувати чи не реформувати? Якщо реформувати, то яким чином? Наразі Україна поділилася на два табори: ті, хто за проведення земельної реформи, а також ті, хто проти. Водночас абсолютна більшість з обох таборів під земельною реформою розуміють неминучість скасування мораторію на продаж землі.

  • Cтавка на якість

    В рейтингу найбільш поширених арбітражних спорів у сфері агробізнесу, беззаперечно, першість належить спорам, які стосуються якості товару.

  • Тернистий шлях до ринку землі

    На початку липня в засобах масової інформації досить непомітно пройшла новина про те, що скасування мораторію на купівлю-продаж сільськогосподарської землі в Україні не впливатиме на видачу чергового траншу від МВФ, а також що відповідні зміни будуть відображені у Меморандумі про економічну і фінансову політику між Україною та МВФ від 01.09.2016 р.

  • Земельні акценти

    Протягом усього часу існування незалежної України питання земельної реформи та відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення було на порядку денному законодавчої та виконавчої гілок влади.

  • Аграрний бізнес. Антирейдерський аспект

    Сьогодні сільське господарство – це одна з найперспективніших галузей нашої економіки, яка забезпечує понад третину ВВП і дає тисячі робочих місць нашим громадянам.

  • Земельна реформа – ключові акценти

    З часів незалежності в Україні проводяться реформи. Однак останніми роками реформування українського законодавства вийшло на новий рівень, що дозволяє сподіватися на значні досягнення для держави та громадян у майбутньому.

  • Антирейдерство: як захистити сучасний агробізнес

    Стосовно захисту земельних правовідносин вже було дуже багато висловлювань, коментарів та порад від авторитетних фахівців юридичної спільноти. Однак цього разу я хочу присвятити нашу розмову серйозній та актуальній проблемі сучасності – рейдерству в аграрному бізнесі.

  • Захист прав у сфері земельних відносин: чи помітні зміни

    Відносини використання, охорони та відтворення земель, незважаючи на значні позитивні тенденції та зміни протягом останніх років, надалі перебувають у стадії реформування й пошуку сталих та зрозумілих правил.

  • Мораторій на продаж землі: to be or not to be?

    Міжнародний валютний фонд очікує затвердження Верховною Радою законопроекту щодо запуску ринку землі, а також скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення вже до кінця цього року.

  • Законність нарахування та утримання транспортного податку

    В юридичній практиці у зв’язку з введенням у 2015 р. транспортного податку почали виникати судові спори щодо законності його нарахування та стягнення з власників транспортних засобів.

  • Добові для ФОП

    Чинним законодавством України передбачено видачу суб’єктом господарювання грошових коштів на відрядження лише фізичній особі, яка перебуває з ним у трудових відносинах або є членом керівних органів підприємства, що видає такі кошти.

  • Всі на Кіпр!

    У кінці червня 2017 р. до парламенту Республіки Кіпр надійшла законодавча ініціатива з боку Фінансового комітету про скорочення термінів перебування особи на території Кіпру для визнання її податковим резидентом Республіки.

  • Поділ майна подружжя за англійським правом

    Сьогодні у шлюбних договорах заможних пар з «іноземним елементом» часто можна зустріти підпорядкування майнових відносин подружжя англійському праву.

  • Кіберзахист проти кібератаки

    На початку минулого місяця Департамент Кіберполіції Національної поліції України рекомендував всім користувачам змінити свої паролі та електронні цифрові підписи (далі – ЕЦП) у зв’язку з тим, що ці дані можуть бути скомпрометовані (тобто доступні стороннім особам). Причиною такої заяви стала масштабна кібератака користувачів вірусом Petya.A та можливим інфікуванням локальних комп’ютерів.

Інтерв'ю