15 лютого 2019, 15:54

На З'їзді адвокатів України закликали парламент повернути законопроект №9055

Прес-служба НААУ

З'їзд адвокатів України закликав ВРУ повернути законопроект №9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" суб'єкту законодавчої ініціативи.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Про це повідомляє прес-служба НААУ.

Читайте також: "З'їзд адвокатів України розпочинає свою роботу".

"Адвокати України цією резолюцією виступають черговий раз проти законопроекту "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" №9055 у запропонованій редакції та наполягають на його поверненні на доопрацювання до суб’єкта законодавчої ініціативи", - йдеться у документі.

Також адвокати наполягають на тому, що прийняття законопроекту за основу та в цілому "унеможливить здійснення захисту прав, свобод та інтересів осіб адвокатурою, незалежною від політичної волі".

Крім цього, висловлено зауваження до ключових новел законопроекту та змін до КПК України, які містяться у перехідних положеннях. Зокрема, прийняття законопроекту "суперечитиме загальній логіці європейського курсу України, численним міжнародним документам та власне Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інституцій, затвердженої указом Президента №276 від 20 травня 2015 р.". Також, на думку З'їзду, проект закону №9055 "містить загрози знищення інституційної гарантії незалежності адвокатури - адвокатського самоврядування та саморегулювання професії".

Читайте також: "До ОАСК надійшли позови щодо визнання відсутності повноважень у членів ВККС".

Як зазначається, значним недоліком законопроекту є численні корупційні ризики. Зокрема, на думку З'їзду, законопроект №9055 переповнений "суперечностями між різними статтями, термінологічною невизначеністю, оціночними судженнями - особливо в частині регулювання доступу до професії та притягнення адвокатів до дисциплінарної відповідальності, розподілу адвокатських внесків".

За відповідну резолюцію проголосував 161 делегат.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати