«Юридична Газета» №29-30 від 11 липня 2017 р.

Коментарі

  • Зняття судимості: до європейських стандартів?

    Для оцінки запропонованих змін слід порівняти запропонований текст законодавчої ініціативи, схвалений Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради, з чинною редакцією Кримінального кодексу України

  • Чи може термін реєстрації податкової накладної бути предметом камеральної перевірки?

    Вищий адміністративний суд України (далі – ВАСУ) у своєму рішенні від 08.06.2017 р. у справі №808/3276/15 зазначив, що складання акту камеральної перевірки платника ПДВ із посиланням на таке порушення як несвоєчасна реєстрація податкової накладної або розрахунку коригування є безпідставним.

  • Зняття судимості: до європейських стандартів?

    На розгляді Верховної Ради України знаходиться законопроект щодо наближення положень Кримінального кодексу України до європейських стандартів у частині зняття судимості, яким пропонується заборонити зняття судимості до закінчення загальних строків судимості для злочинів відповідної тяжкості

Публікації

  • Нюанси отримання корпоративних погоджень на фінансових транзакціях

    На етапі структурування транзакції юридичні аспекти є не менш важливими, ніж фінансові чи податкові.

  • Модний вирок: Іванку Трамп допитають у справі щодо копіювання дизайну босоніжок

    Як повідомляє The Telegraph, дочка Президента США Дональда Трампа Іванка має дати свідчення в суді Нью-Йорка щодо обвинувачення в тому, що її компанія IT Collection LLC скопіювала дизайн босоніжок іншого бренду.

  • Готовність інвестувати в проблемні активи України

    Проблемна заборгованість банківського сектору – болюче питання не лише українських реалій.

  • Інспектор праці vs об’єкт відвідування: штраф замовляли?

    Останнім часом у суспільстві та правовій спільноті не вщухають дискусії навколо активних перевірок підприємств щодо дотримання трудового законодавства та величезних штрафів за його порушення.

  • Юридичний консалтинг з трудового права

    Дуже часто від юристів можна почути, що трудове право – це просто, тому нема потреби залучати зовнішніх консультантів для вирішення внутрішніх питань компаній, адже з усіма проблемами можна легко впоратися своїми силами.

  • Небезпечні умови праці: правове регулювання

    Загальний принцип справедливості дає уявлення про необхідність диференціації у теоретичних та практичних підходах регулювання зайнятості працівників у важких, шкідливих та небезпечних умовах праці.

  • Відеоспостереження на робочому місці

    Встановлення відеокамер на робочому місці повинно мати законну підставу та обґрунтовану мету.

  • Кадри вирішують, юристи працюють

    Доволі часто юриста ототожнюють зі спеціалістом, який повинен надавати відповіді на широке коло різноманітних питань, при цьому для клієнта сфера правозастосування не має значення: податки чи бухгалтерський облік, клінічні випробування чи видобуток корисних копалин.

  • Аутстаффінг: претензії контролюючих органів та судова практика

    Аутстаффінг – передача роботодавцем працівника іншому суб’єкту господарювання для виконання певних функцій у такого суб’єкта господарювання.

  • Трудові спори

    Сьогодні в Україні активно намагаються прийняти новий Трудовий кодекс, необхідний у зв’язку зі зміною економічних і соціальних умов, які є первинними та формують трудові відносини, а також правового вирішення багатьох питань, що безпосередньо стосуються трудових відносин, які наразі знаходиться поза дією Кодексу законів про працю, що неприпустимо з огляду на кодифікацію трудового законодавства.

  • Робота для іноземців: особливості законодавчого регулювання

    Останнім часом спостерігається тенденція до збільшення обсягів іноземних інвестицій в економіку України.

  • Проект трудового кодексу: «за» і «проти»

    Справедливі трудові відносини між працівником та роботодавцем є показником не лише правової культури країни, але й важливим індикатором економічного розвитку суспільства в цілому.

  • Судова практика з трудових спорів

    Трудові спори були, є та будуть займати помітний сегмент серед судової практики.

  • Особливості працевлаштування іноземців в Україні

    Поки українці святкують безвіз та активно пакують валізи, з усіх боків лунають систематичні та наполегливі попередження про те, що прийнятий візовий режим не дозволяє працевлаштування в країнах ЄС, для цього потрібно отримувати робочі візи

  • Іноземці в Україні: особливості працевлаштування

    На сьогодні в Україні зареєстровано чимало підприємств з іноземними інвестиціями.

  • Нововведення у сфері працевлаштування іноземців в Україні

    Протягом останнього року законодавець значно спростив правила працевлаштування іноземних громадян, в тому числі процедуру отримання дозволів на працевлаштування.

  • Вітер змін не поспішає

    Кожен роботодавець та найманий працівник зіштовхувався з проблемою недостатнього врегулювання на законодавчому рівні трудових правовідносин, відсутністю конкретизації загальних принципів та застарілістю норм.

  • Процесуальні зловживання за проектом нового ГПК

    Черговим кроком на шляху проведення судової реформи стало прийняття Верховною Радою України в першому читанні президентського законопроекту №6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», яким передбачається створення якісно нової процесуально-правової бази здійснення правосудд

  • «Все по поличках»: електронний документообіг прогресує в Україні

    Тотальна електронізація – одна з основних тенденцій сьогодення. За допомогою інформаційних технологій компанії намагаються оптимізувати свою роботу, скоротивши витрати на власну діяльність

  • Пенсійна реформа: чи варто на щось чекати?

    Наскільки гідну старість своїм громадянам здатна забезпечити наша держава? Це питання сьогодні ставить собі чи не кожен другий українець. Життя будь-кого з нас нерозривно пов’язане з трудовою діяльністю, результатом якої має стати матеріальний достаток