28 лютого 2018, 12:39

2017 рік був непростим, але продуктивним

Опубліковано в Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній України 2017

Сергій Шкляр
Сергій Шкляр «Міністерство юстиції» заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби

Сергій Шкляр – Ваші досягнення на посаді у 2017 році? Які перспективи та плани на 2018 рік?


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


– Це був непростий, але продуктивний рік. У червні 2016 р. Верховна Рада України поклала початок комплексній реформі системи примусового виконання судових рішень, яка передбачає введення нового інституту приватних виконавців, а також поліпшення процедури виконавчого провадження. Міністерство юстиції прийняло цей виклик і доклало титанічних зусиль для вдалого та своєчасного втілення всіх новел законодавства з початку 2017 р.

Варто відзначити такі нововведення: запуск автоматизованої системи виконавчих проваджень та нового реєстру боржників, підготовка й доопрацювання низки підзаконних нормативних актів, введення в дію обов’язкового авансування витрат виконавчого провадження та процедур виплати винагороди за новими правилами. Завдяки цим заходам вдалося створити мотивацію як державним, так і приватним виконавцями, а також забезпечити конкуренцію між ними.

Для запуску інституту приватних виконавців довелося докласти чималих зусиль: було затверджено порядок допуску до професії, визначено обов’язкову для всіх кандидатів навчальну програму, розроблено формат іспиту та величезну базу запитань для нього, створено програмне забезпечення для автоматичного анонімного тестування та оцінювання кандидатів.

Нещодавно були внесені зміни до Порядку допуску до професії приватного виконавця, які створюють конкуренцію між навчальними закладами у проведенні навчальних курсів. Тож у наступному році ВНЗ, які акредитуються, зможуть проводити навчання кандидатів у приватні виконавці, в результаті чого ми очікуємо підвищення рівня підготовки кандидатів та популяризацію професії.

Станом на грудень 2017 р. 123 особи успішно склали кваліфікаційний іспит. До Єдиного реєстру приватних виконавців України включено 77 осіб, які вже розпочали свою роботу. У 2018 р. ми очікуємо поповнення ринку на 8001000 приватних виконавців.

14.11.2017 р. відбувся І Всеукраїнський з’їзд приватних виконавців, яким покладено початок становленню системи самоврядування приватних виконавців в Україні. Під час з’їзду було створено Асоціацію приватних виконавців та затверджено Кодекс професійної етики (це абсолютно прогресивне й унікальне явище у професійному середовищі).

Хоча відтепер відповідальність за розвиток і репутацію професії певною мірою покладена на спільноту приватних виконавців, Міністерство юстиції продовжує працювати над втіленням реформи. У 2018 р. ми й надалі докладатимемо максимум зусиль для допомоги державним та приватним виконавцям. Планується проведення онлайн та оффлайн тренінгів (які ми готуємо спільно з нашими міжнародними партнерами), круглих столів та наукових семінарів на актуальні для виконавців теми, study visits (щоб виконавці могли наочно вивчати досвід інших країн), забезпечення інформаційними матеріалами про професію приватних виконавців, проведення інформаційних кампаній для популяризації професії, підвищення рівня суспільної обізнаності та довіри до виконавців тощо. Крім цього, у 2018 р. ми продовжимо вносити зміни у профільне законодавство, які будуть спрямовані на покращення процедури виконання судових рішень.

Як член Ради з питань судової реформи при Президентові України вважаю, що перезавантаження системи виконання судових рішень та судової системи успішно розпочалося, залишилося перезавантажити адвокатуру. Тому потрібно розробити й подати до Парламенту новий законопроект про адвокатуру.

– Наскільки змінилася робота в державному секторі (у порівнянні з приватним)?

– Що стосується управління персоналом, то робота майже не змінилася. Як і в адвокатській компанії, я чітко ставлю завдання підлеглим та вимагаю результатів. Проте через велику кількість погоджень, бюрократичних процедур у державному секторі немає можливості робити все настільки швидко, як у приватному. З позиції бізнесу, в деяких питаннях держава могла б приймати рішення набагато швидше (наприклад, скоротивши певні погоджувальні процедури). Також це стосується службового листування. На мою думку, багато листів взагалі не належить до тієї роботи, яку виконує наше відомство.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати