06 вересня 2021, 15:47

10-11 вересня у Чернівцях відбудеться засідання РАУ

Пресслужба НААУ

10-11 вересня у Чернівцях відбудеться засідання Ради адвокатів України. До проекту порядку денного внесено питання діяльності НААУ; роботи ЄРАУ та стану сплати щорічних внесків, внесення змін до Порядку ведення ЄРАУ; призначення конференцій адвокатів у Донецькій, Полтавській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Читайте також: "Уряд затвердив єдині критерії якості проєктних рішень містобудівної документації"

Про це повідомляє пресслужба НААУ. 

Блок питань порядку денного присвячений подальшому вдосконаленню кваліфікаційних та дисциплінарних процедур. Зокрема, РАУ розгляне проект змін до Положення про організацію та порядок проходження стажування для отримання особою свідоцтва про прав на заняття адвокатською діяльністю; надасть роз’яснення щодо суб’єкта оскарження рішення КДКА про допуск особи до кваліфікаційного іспиту та про видачу особі свідоцтва про складання кваліфікаційного іспиту. Також під час засідання представлять напрацювання робочі групи з питань імплементації положень Концепції реформування процедури складення кваліфікаційного іспиту та з питань підготовки методологічних основ стажування. До порядку денного включено розгляд результатів роботи Робочої групи з вивчення питань, порушених у листі Голови КДКА Одеської області Рудницької Н.А. щодо внесення змін до Регламенту, Положення КДКА регіону та Положення про порядок прийняття та розгляду скарг щодо неналежної поведінки адвоката, яка може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність. Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій презентує Концепцію навчання членів органів адвокатського самоврядування.

До порядку денного включено кілька питань, які стосуються визнання несумісності набуття статусу адвоката у практиці Верховного Суду, та внесення відповідних змін до рішень Ради адвокатів України; розгляд напрацювань відповідної робочої групи РАУ.

Низка питань стосуватиметься адвокатської практики і перешкод незалежній адвокатській діяльності. Зокрема, у відповідь на листи адвокатів РАУ надасть низку роз’яснень з приводу алгоритму дій у випадках допиту адвокатів в якості свідка, що створює перешкоди адвокатській діяльності; розтлумачить можливість визнати зловживання правом на звернення зі скаргами до КДКА регіону дисциплінарним проступком адвоката; заслухає Робочу групу щодо участі захисника у кримінальному провадженні, яке містить відомості, що становлять державну таємницю; та Робочу групу з підготовки правової позиції з питань втручання суддів у свободу договору адвоката на правову допомогу та реалізації дискреційних повноважень при односторонній відмові адвоката від виконання доручення у контексті дотримання адвокатом Правил адвокатської етики.

Також РАУ розгляне лист Генерального прокурора Венедіктової І.В. щодо скликання з’їзду адвокатів України для призначення адвоката до складу органу прокуратури, що здійснює дисциплінарне провадження.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати