01 квітня 2014, 14:27

Обмін досвідом: заступник керівника апарату суду пройшла стажування у Польщі

Прес-служба Овідіопольського районного суду Одеської області

У період з 09 по 16 березня 2014 року заступник керівника апарату Овідіопольського районного суду Одеської області Паламарчук Ірина Вікторівна пройшла стажування в місті Кракові, Республіка Польща. Візит відбувався у рамках програми "Поліпшення рівня задоволеності населення роботою суду через професійний розвиток працівників суду шляхом налагодження взаємодії між судовими установами, професійними асоціаціями та навчальними закладами" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Десять учасників Програми були відібрані на конкурсних засадах серед представників судових установ і юридичних навчальних закладів Одеської та Харківської областей. Проект «Навчальні програми професійного зростання» призначений для ознайомлення учасників з устроєм американського та європейських суспільств, налагодження професійних та культурних зв’язків між українськими, американськими та європейськими громадянами, розвитку приватно-державних партнерств та вивчення американського та європейського досвіду. Донором проекту є Уряд Сполучених Штатів Америки через Агентство США з міжнародногорозвитку (USAID).

Під час стажування учасники відвідали Національну школу судової системи та прокуратури Польщі, де ознайомилися з програмою навчання та підготовки кандидатів на посаду судді та прокурора, дізналися про структуру судової системи, повноваження голів судів та директорів судів (керівників апаратів).

Також делегація з України відвідала Окружний суд міста Ченстохова та Воєводський адміністративний суд Кракова, побувала у Ягелонському університеті м. Краків та у Школі бізнесу Національного університету Льюіса у місті Новий Сац. Учасники взяли участь у низці навчальних заходів, у рамках яких обговорили найефективніші практики та методи навчання працівників суду; обмінялися позитивним досвідом щодо підвищення ефективності надання послуг населенню; розробили стратегічні плани, спрямовані на підвищення довіри населення до судової гілки влади.

Для керівника апарату участь у подібних заходах має стратегічне значення, оскільки сприяє отриманню нових знань для покращення організації роботи суду, допомагає сформувати мережу контактів з представниками міжнародних судових установ, задля впровадження передового міжнародного досвіду. В ході стажування іноземні колеги поділилися позитивними професійними надбаннями. Натоміть представники української делегації розповіли про власні досягнення в напрямку вдосконалення правосуддя, підвищення його відкритості та доступності. Ключові серед них – створення Єдиного державного реєстру судових рішень, запровадження автоматизованої системи документообігу суду, функціонування нового порядку обміну документами «Електронний суд» тощо.

1
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати