25 вересня 2023, 14:10

1200 доларів за операцію переселенцю: викрито завідувача відділення та нейрохірурга одеської лікарні

Пресслужба Офісу Генпрокурора

За процесуального керівництва Приморської окружної прокуратури м. Одеси завідувачу нейрохірургічного відділення та лікарю-нейрохірургу одного з комунальних медичних закладів Одеси повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 354 КК України). Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Читайте також: "Офіс Генпрокурора: Суддю з Луганщини судитимуть за держзраду".

За даними слідства, медики вимагали від вимушеного переселенця з Сумщини 1200 доларів США за проведення безоплатної операції з видалення міжхребтових гриж та забезпечення післяопераційного лікування.

"Пацієнт, гостро потребуючи оперативного втручання, був вимушений погодитись на умови лікарів. Завідувача та лікаря нейрохірургічного відділення викрили після одержання першої частини неправомірної вигоди. Під час обшуків у службових кабінетах виявили понад 230 тис. доларів США, 5000 євро та майже 450 тис. грн, у тому числі кошти одержані за операцію"– йдеться в повідомленні.

Наразі вирішуються питання щодо їх обрання запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати