12 жовтня 2021, 11:38

Відкриття Року Права 2021

З нагоди святкування Дня юриста 11.10.2021 р. Асоціація правників України вчергове провела урочистий прийом, присвячений нагородженню Почесною відзнакою АПУ «За честь та професійну гідність». Захід зібрав провідних діячів юридичного ринку країни, суддів та народних депутатів.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


DSC_0030

Гамір від спілкування та знайомства лідерів ринку перервала вітальним словом президентка АПУ, керуюча партнерка LCF Law Group Анна Огренчук. Вона подякувала за партнерську підтримку заходу юридичним компаніям «MORIS» та «Алєксєєв, Боярчуков та партнери». Вітаючи колег з Днем юриста, вона наголосила, що для правників рік був важкий. Апогеєм цього стала ситуація навколо судової влади. «Що ми можемо? Ми можемо стати голосом представників права. АПУ – це майданчик для дискусії та професійного діалогу. Хочу подякувати всім і вірю, що завдяки спільним зусиллям ми досягнемо успіху», – підкреслила вона.

 «Шановні колеги, мені дуже приємно бути серед вас. Рада, що в цій залі є представники Ліги студентів АПУ, а також колеги, які завершили професійну суддівську кар’єру. Симбіоз поколінь надасть нам поштовх для правильного розвитку. Попри темні часи в нашій правовій сфері, я вірю, що тут зібралися світлі люди, які хочуть, щоб право дійсно працювало. Мова не про політичний вплив або телефонне «право». Бажаю, щоб всі юристи зростали професійно та отримували від своєї роботи задоволення», – долучилась до вітальних слів Голова Верховного суду Валентина Данішевська.

DSC_0033

Президентка АПУ Анна Огренчук та голова Ліги студентів АПУ Юлія Серединська урочисто відкрили пам’ятний знак з нагоди початку року права. Надалі між Інститутом права КНУ ім. Шевченка та АПУ був урочисто підписаний меморандум про співпрацю.

DSC_0153

Член Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов у своєму виступі підкреслив різні грані складності роботи правників: «Правник завжди робить вибір, як кваліфікувати правопорушення, яке рішення прийняти. Дуже часто ми приймаємо рішення за когось. За правильні рішення нам честь і хвала, а за неправильні – кожен отримує видимі та невидимі рани на серці. Всім юристам я бажаю робити правильний вибір щодня. Це нелегко, але потрібно».

Перед нагородженням відзнакою АПУ народний депутат України Ярослав Юрчишин та екс-голова ВККС Сергій Козяков також висловили подяку АПУ за плідну співпрацю, а також за те, що Асоціація залишається флагманом професійного діалогу та плюралізму думок.

В цьому році за вагомий внесок у розвиток юридичної професії в Україні почесною відзнакою АПУ був нагороджений Микола Гусак, який пропрацював понад 25 років у сфері господарської юстиції.

Старший партнер Asters та голова вибіркової комісії Армен Хачатурян перед врученням нагороди зазначив, що в Україні право дійсно не завжди працювало належним чином. Однак щороку кожен правник має ставити собі запитання: «А що ти зробив для становлення верховенства права в Україні?». Говорячи про лауреата почесної відзнаки, він наголосив, що він зацементував АПУ на моменті заснування та в умовах, коли суддівський корпус був не дуже якісний. Хотілося б, щоб усі судді були такого ж рівня, як Микола Борисович Гусак.

DSC_0579

Микола Гусак, дякуючи за нагороду, заявив, що був би нещирим, якби сказав, що не хотів би стати лауреатом цієї премії. Він додав, що надзвичайно важливо бачити АПУ платформою, яка єднає покоління правників, та організацією, яка попри всі спокуси й труднощі, не сполітизувалася. Адже зараз між правом і політикою дуже тонка межа. Втім АПУ іноді потрібно більш гостро реагувати на зазіхання політиків на право. «Я прожив щасливе професійне життя і ніколи не йшов на компроміс із совістю. Незалежно від того, хто був керівником вищих судів або різноманітних адміністрацій. Бути чесним і справедливим, напевно, важко. Однак воно того вартує», – завершив лауреат.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати