«Юридична Газета» №07-08 (401-402) від 29 липня 2014 р.

Публікації

  • Корпоративне законодавство України та Асоціація: чого чекати?

    Недосконалість українського законодавства в цілому та у корпоративному праві зокрема ні для кого не є секретом. Уже більше двох десятиліть застарілі закони перешкоджають веденню бізнесу та організації управління компаніями. Перешкоди створюють, перш за все, занадто імперативні норми корпоративного законодавства, які унеможливлюють і роблять безглуздим укладання акціонерних угод в українській юрисдикції.

  • Яких змін чекати від Угоди про Асоціацію з ЄС у сфері контролю за концентрацією?

    27 червня була підписана економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яка передбачає, серед іншого, гармонізацію законодавства про захист економічної конкуренції України зі стандартами ЄС.

  • Природне право проти позитивізму

    У цій статті на прикладі податкових справ ми хочемо звернутись до проблеми протистояння двох філософських правових систем: природного права та юридичного позитивізму. Саме в цьому протистоянні ми бачимо першопричину несистемного та непослідовного застосування податкових норм в Україні.

  • Стримування та противаги

    Сучасні політичні процеси свідчать про зміну співвідношення ролей представницької та прямої демократії...

  • Очільники секретаріатів ВККС та ВРЮ зможуть звільняти працівників апарату?

    23 липня цього року відбулося засідання комітету Верховної Ради України з питань верховенства права і правосуддя. На порядок денний був винесений розгляд декількох важливих законопроектів, зокрема стосовно вирішення ситуації, що призвела до «кадрового паралічу» у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України та Вищій раді юстиції.

  • Регіональний вимір угоди про асоціацію: широка дорога, та звивиста

    Остаточно визначившись із вектором розвитку, Україна продовжує йти шляхом реформ. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і формування всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом відкриває привабливі перспективи і нові можливості як для країни в цілому, так і для кожного її регіону.

Інтерв'ю

  • Аркадій Бущенко "Євросуд засекретив справи українських заручників"

    Україна останнім часом активно звертається до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з приводу окупації Росією Криму та військових дій у Луганській та Донецькій областях. Окрім позову держави з чималими матеріальними претензіями, до Євросуду звертаються й українські громадяни, які потерпають від дій країни-окупанта.