11 травня 2021, 16:52

Реформування трудового законодавства: версія 2021

Опубліковано в №9 (739)

Сергій Сільченко
Сергій Сільченко «Roland, ЮК» керуючий партнер

16 квітня 2021 р. Верховна Рада України одержала урядовий законопроект №5388 «Про внесення змін до де яких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин». Його автори вважають, що він має забезпечити лібералізацію та дебюрократизацію трудових відносин, спрощення ведення бізнесу. Уряд констатує, що існуюче документальне оформлення трудових відносин не відповідає сучасним реаліям і є зайвим тягарем для бізнесу.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що заплутані, недостатньо визначені процедури, які вимагають витрат часу, однак залишаються виключно формальними, є своєрідним «стоп-сигналом» для роботодавця, який має намір прийняти працівника на роботу. Аналогічна ситуація і з документами, якими супроводжуються трудові відносини.

Ці два фактори стають серйозною перешкодою на шляху до оформлення трудових відносин відповідно до законодавства, яка час то лякає навіть тих роботодавців, котрі звикли працювати у правовому полі.

 

Щоб читати далі, передплатіть доступ
0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати