10 жовтня 2018, 12:56

НПУ звернулася з відкритим листом до Мін'юсту щодо законопроекту #9140

Прес-служба Нотаріальної палати України

Нотаріальна палата України звернулася з відкритим листом до Міністерства юстиції щодо проекту Закону України №9140 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості", який викликав неабиякий резонанс в суспільстві.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Про це повідомляє прес-служба НПУ.

Читайте також: "НПУ працює над альтернативним законопроектом щодо захисту економічних і спадкових прав у селах".

Так, у НПУ мотивують своє звернення тим, що законопроект "містить реальні загрози конституційним правам і свободам громадян, а також суперечить Конституції України, європейським зобов'язанням України у сфері прав людини".

Як зазначається, з моменту реєстрації законопроекту до НПУ надійшла велика кількість звернень від регіональних відділень, громадських експертних організацій та нотаріусів щодо неприйнятності положень законопроекту. Зокрема, проблема полягає у тому, що "управління юстиції здійснюють шалений тиск на державних нотаріусів та в "приказному" порядку зобов'язують їх "провести інформаційні та правороз'яснювальні заходи, направлені на інформування населення щодо переваг вказаного законопроекту, а про проведену роботу прозвітувати до 12.10.2018 р., шляхом надання фото-, відеоматеріалів на електронну адресу управління з питань нотаріату"".

"Рада НПУ обурена таким відвертим незаконним та брутальним зловживанням адміністративним ресурсом з боку територіальних управлінь юстиції у справі щодо законопроекту №9140", - вказується у зверненні НПУ.

Тому, задля врегулювання принципових питань, Рада НПУ пропонує:

НПУ-1 НПУ-2

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати