01 квітня 2014, 16:33

Профільні комітети Ради Федерації рекомендували схвалити закон про припинення угод з Україною щодо Чорноморського флоту

Прес-центр Ради Федерації Федеральних Зборів РФ

Відбулося спільне засідання Комітету Ради Федерації з оборони і безпеки і Комітету Ради Федерації з міжнародних справ.

Сенатори обговорювали Федеральний закон «Про припинення дій угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України».

Як заявив член Комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Валерій Шнякін, у зв’язку з тим, що предмет угод між Росією і Україною з питань перебування ЧФ РФ на території України втрачений, Комітет Ради Федерації з оборони і безпеки вирішив рекомендувати Раді Федерації схвалити цей закон.

За словами голови Комітету Ради Федерації з міжнародних справ Михайла Маргелова, з моменту входження Криму до складу Росії, з погляду міжнародного права, угоди з Україною втратили сенс, оскільки фактично припинилися правовідносини оренди.

«Ми більше нічого не орендуємо, таким чином припиняються зобов’язання російської сторони з надання Україні оплати чи іншої компенсації за розміщення об’єктів і персоналу Чорноморського флоту», – сказав сенатор.

Він також наголосив, що припинення угод не суперечить міжнародним зобов’язанням Російської Федерації, яка має право їх припинити.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати