30 жовтня 2023, 19:17

2500 доларів США за вирішення земельного питання – викрито депутата міської ради та його спільника

Пресслужба Офісу Генерального прокурора

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури депутату VIII скликання Сторожинецької міської ради та його спільнику повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Читайте також: "Правоохоронці перекрили канал збуту трофейної та переробленої зброї"

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

За даними слідства, депутат вимагав у представника мобільного оператора 2500 доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання в суборенду частини земельної ділянки комунальної власності у місті Сторожинець, та не здійснення перешкод у монтажі чи демонтажі на ділянці веж стільникового зв’язку.  

До протиправної схеми він залучив жителя Чернівецького району, який вів перемовини з орендарем про спосіб передачі неправомірних коштів та безпосередньо їх одержав. Частину «відкату» пособник встиг передати своєму «куратору». 

Чиновника та його спільника затримали правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм обрано запобіжні заходи. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати