«Юридична Газета» №13–16 (771–774) від 29 листопада 2023 р.

Коментарі

Публікації

Інтерв'ю

  • Адвокати допомагають тримати демократичний баланс у суспільстві

    Як оцінити ефективність роботи правоохоронних органів, про необхідність розвитку інституту адвокатського розслідування, складні справи, що формують кримінальну практику, про запровадження механізму розвантаження слідчих суддів, тенденції антикорупційного правосуддя та загалом про те, яким був 2023 рік для практики кримінального права, ми поговорили з Василем ФЕДИТНИКОМ, партнером АО Legal Strategy.

  • Наступний рік обіцяє бути активним для антикорупційної практики

    Цей рік виявився вражаючим на антикорупційні скандали та викриття. Враховуючи, що велика війна триває майже два роки, очікується, що кількість розслідувань в антикорупційній практиці постійно зростатиме. Також з’явився новий пласт справ щодо корупційних злочинів в оборонній сфері та планується збільшення кількості справ у питаннях відновлення знищеної ворогом інфраструктури. Очевидно, що правоохоронні органи не оминуть можливості перевіряти такі проєкти. Про це розповів в інтерв’ю Денис ШКАРОВСЬКИЙ, партнер VB PARTNERS.

  • Боротьба №1 сьогодні — з країною-терористом, наступна — з корупцією

    Не давайте і не пропонуйте, не звертайтесь і не впливайте, дійте за законом і процедурою, і принаймні у своїх очах корупції ви не бачитимете. В цьому переконані партнери Attorneys at Law «Leshchenko, Doroshenko & partners». Військова агресія росії проти України стала підставою для великих змін у сфері кримінальної юстиції держави та збільшила попит на юридичному ринку в антикорупційних спорах.

  • У планах нашої команди — відкрити офіс у Європі

    Реалізувати ідею виходу на юридичний ринок України компанії під брендом SYNEGOR вдалося у 2018-му. Цього року команда залучила нових партнерів-адвокатів, тому що розширила перелік своїх послуг. Відкрила новий напрям з повного юридичного супроводу у відкритті юридичних осіб за межами України (Польща, Латвія, Естонія, Німеччина, Велика Британія, Гонконг та ОАЕ). Старший співкеруючий партнер SYNEGOR Максим АРХАНГЕЛЬСЬКИЙ розповів про напрями роботи та отриманий досвід, а також поділився порадами, як бізнесу підготуватися до податкової перевірки у 2023–2024 роках.

  • Ми маємо побудувати роботу Бюро так, щоб бути на крок попереду

    В.о. директора Бюро економічної безпеки України Андрій Пащук в інтерв’ю «Юридичній Газеті» розповів про роботу Бюро в умовах війни, кейси, пов’язані з країною-агресором, і тенденції у сфері економічних злочинів.

War&Law

  • У мене було немало нарікань до Міноборони, адже певний час я прожив з військовими

    Інтерв’ю з партнерами юридичних компаній набувають нових барв, адже велика війна змінює їх звичне життя. Євген ГРУШОВЕЦЬ, голова Громадської антикорупційної ради при Міноборони, адвокат, партнер Ario Law Firm, поділився з нами, як допомагав звільняти острів Зміїний, за яких обставин довелося доводити СБУ, що не є диверсантом, за що полюбив пиріжки з капустою та про що прохав Олексія Резнікова на початку повномасштабного вторгнення рф.