24 червня 2019, 17:45

Заходи впливу, стягнення та відповідальність за порушення Закону №2464

Опубліковано в №25-26 (679-680)

Сергій Васьковський, адвокат

Продовжуючи розгляд питання заходів впливу та стягнень за порушення Закону №2464, розпочатих у попередній статті, варто зазначити наступне. Суми пені та штрафів, передбачених Законом №2464, підлягають сплаті платником єдиного внеску протягом 10 календарних днів після надходження відповідного рішення. Зазначені суми зараховуються на рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для зарахування єдиного внеску. При цьому платник у зазначений строк має право оскаржити таке рішення до органу доходів і зборів вищого рівня або до суду та водночас обов'язково письмово повідомити про це територіальний орган доходів і зборів, який приймав таке рішення.


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Оскарження рішення органу доходів і зборів про застосування фінансових санкцій зупиняє перебіг строку їх сплати до винесення рішення у справі органом доходів і зборів вищого рівня та/або центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, або судом. Строк сплати фінансових санкцій також зупиняється до ухвалення судом рішення у разі оскарження платником єдиного внеску вимоги про сплату недоїмки, якщо застосування фінансових санкцій пов'язано з виникненням або несвоєчасною сплатою суми недоїмки.

Порядок, строки та процедура оскарження вимоги про сплату єдиного внеску поширюються на оскарження рішень органу доходів і зборів щодо нарахування пені та застосування штрафів. Рішення органу доходів і зборів про нарахування пені та/або застосування штрафів, передбачених ч. 11, 12 ст. 25 Закону №2464, є виконавчим документом.

Якщо платник єдиного внеску не сплатив зазначені в рішенні суми протягом 10 календарних днів, а також не повідомив у цей строк орган доходів і зборів про оскарження рішення, таке рішення передається державній виконавчій службі в порядку, встановленому законом.

Щоб читати далі, передплатіть доступ
0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати