01 грудня 2014, 15:39

МОН працює над викриттям корупційних схем на вищому рівні в освіті

Прес-служба Міністерства освіти і науки

Про це повідомила Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун під час прес-конференція щодо антикорупційної діяльності МОН, що відбулася 1 грудня 2014 року у Міністерстві освіти і науки України.

Інна Совсун зазначила, що під антикорупційною діяльністю Міністерства освіти і науки розуміється не тільки хабарництво, а й випадки викриття та викоренення схем на вищому рівні, над якими Міністерство вже дев’ять місяців працює.

Зокрема, як повідомила Перший заступник Міністра, минулого тижня МОН прийнято два важливих рішення. Одне із яких – ліквідація державного підприємства Інститут інноваційних технологій та змісту освіти МОН. «Одна із основних схем корупції – це модель закупівлі підручників. Процедура закупівлі залишалася вкрай не прозорою. Складно було поміняти людей, які започаткували та брали участь у цих процесах. Саме тому, Міністерство протягом кількох місяців працювало над тим, щоб ліквідувати Інститут інноваційних технологій та змісту освіти, що відповідав за закупівлю підручників», - наголосила Інна Совсун.

За словами Першого заступника Міністра освіти і науки, на базі цієї громіздкої малоефективної структури, у якій працювало 612 співробітників, буде створено дві нові фахові установи: Інститут модернізації змісту освіти, основним завданням якого буде розробка навчальних планів, програм та підручників відповідно до оновлених державних стандартів, та Інститут освітньої аналітики, який забезпечить якісний збір, аналіз та узагальнення конче необхідної статистичної інформації на основі якої можуть бути прийняті концептуально нові якісні рішення стосовно реформування сфери освіти. «Нові структури будуть містити набагато меншу кількість штатних одиниць. Для порівняння, у Міністерстві освіти і науки, на відміну від Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, працює близько 300 співробітників», - повідомила Совсун.

Інша подія, яка сталася минулого тижня, за словами Першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун – забрано ліцензію у приватного закладу Київського університету культури.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати