26 лютого 2021, 13:42

Яких фахівців шукали українські роботодавці у січні-лютому 2021

Прес-служба ДСЗ

З початку 2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Державної служби зайнятості, становила понад 133 тис. одиниць. Які ж професії були найпопулярнішими у січні-лютому 2021?


Маєте Телеграм? Два кліки - і ви не пропустите жодної важливої юридичної новини. Нічого зайвого, лише #самасуть. З турботою про ваш час!


Читайте також: "Яким спеціалістам роботодавці готові платити найбільше?"

Про це повідомляє прес-служба ДСЗ.

Найчастіше роботодавці шукали кваліфікованих робітників з інструментом - швачок, електромонтерів, електрогазозварників, слюсарів-ремонтників, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, монтерів колії, слюсарів аварійно-відбудовних робіт, пекарів та мулярів. 

Також популярними  на ринку праці є вакансії для робітників з обслуговування. експлуатації та устаткування машин -  водіїв, (водіїв тролейбуса та трамвая), трактористів, токарів, операторів заправних станцій, операторів (машиністів) котельної, машиністів екскаватора, водіїв навантажувача, машиністів крана, дорожніх робітників.

Незмінним є попит на професіоналів – учителів та вихователів, провізорів, інспекторів та  інженерів, економістів, лікарів,  музичних керівників та психологів.

До топ 5 запитів від роботодавців належать також пропозиції для працівників сфери торгівлі та послуг - продавців, кухарів, охоронників, перукарів, офіціантів, а також - для некваліфікованих працівників. Йдеться про кур’єрів, підсобних робітників, вантажників, кухонних робітників, прибиральників та двірників.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати