«Юридична Газета» №36 (586) від 05 вересня 2017 р.

Коментарі

Публікації

  • Проблемні питання визначення підсудності справ у сфері земельних правовідносин

    Вже багато років поспіль залишається надзвичайно актуальним питання забезпечення єдності судової практики з приводу визначення підсудності справ у сфері земельних правовідносин.

  • Агроспори: основні тенденції

    На сьогодні аграрний бізнес в Україні є однією з найбільш перспективних і прибуткових галузей економіки. Однак дуже часто суб'єкти господарювання, які лише починають розвивати власний агробізнес, а також компанії з великим досвідом роботи у цій сфері зіштовхуються з численними проблемами юридичного характеру, які в майбутньому можуть призвести до негативних наслідків.

  • «МАФІЯ» в законі!?

    Рішення від 19.01.2017 р. №480894 – збережена правова охорона знака обслуговування «МАФІЯ»

  • Стягнення аліментів по-новому

    Питання виконання батьками обов’язку щодо утримання своїх дітей не втрачає актуальності. Проблема забезпечення належної виплати аліментів сьогодні торкається багатьох сімей. 08.07.2017 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів», який суттєво врегульовує багато прогалин і неточностей, що були присутні у цій сфері

  • Юридичні послуги у сфері спортивного права

    Спорт – одна з основ збереження і зміцнення здоров’я населення, засіб підвищення життєстійкості, оптимізму, працездатності людей. Саме тому сьогодні ведення спортивного образу життя стрімко набуває все більшої популярності.

  • Футбол і закон: як поводитися вболівальникам під час подорожі за кордон

    Якщо за кордоном вас затримала поліція, вимагайте, щоб вас зв’язали з посольством чи консульством. Також ви можете надіслати письмову заяву до посольства чи консульства з інформацією про інцидент.

  • Вишиванка: модний тренд чи привід для дискваліфікації?

    Міжнародна федерація шашок IDF (далі – МФШ), членом якої є Українська федерація шашок, зараз має свою штаб-квартиру в Санкт-Петербурзі (Росія) та проводить чемпіонати світу з різних видів шашок на 64-клітинній дошці.

  • Боротьба з вітряками, або особливості спортивного «правосуддя»

    Самостійність – це те, що вирізняє спортивні структури, зокрема в питаннях здійснення «правосуддя» щодо їх учасників. Так, кожна спортивна організація самостійно встановлює «правила гри» та санкції за їх порушення.

  • Гроші за футбольну волю - історія про звільнення від контракту

    Вже місяць як увесь світ обговорює найдорожчий перехід футболіста з одного футбольного клубу до іншого, а саме бразильця Неймара з каталонської «Барселони» до паризького «Парі Сен-Жермен» (далі – «ПСЖ»).

  • Anti-Doping: чи можливий чесний спорт?

    У грудні 2014 р. світ сколихнув документальний фільм німецького телеканалу ARD «Секретна справа «Допінг», в якому йшлося про російських легкоатлетів, які систематично приймали заборонені препарати за вказівкою своїх тренерів.

  • Небезпечні умови праці

    В сучасних українських реаліях метод правового регулювання відносин із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці (далі – ВШНУП) набуває особливого значення.

  • Свобода вираження та авторитет суду:

    Слово – творець і зброя. Як інформувати рятуючи, а не вбиваючи? Як встановити справедливість, не руйнуючи віру в неї? Виявляється, що ідеї вже існують та успішно реалізуються.

Інтерв'ю