01 квітня 2014, 17:33

Щодо голосування на закордонних виборчих дільницях

Прес-служба Міністерства закордонних справ

25 травня 2014 року відбудеться голосування на позачергових виборах Президента України.

Реалізація права голосу на виборах Президента України громадянами України, які проживають або перебувають у період підготовки і проведення виборів за межами України, забезпечується шляхом їх включення до списку виборців на відповідній закордонній виборчій дільниці.

У зв’язку з необхідністю забезпечення реалізації громадянами України, які постійно або тимчасово проживають за кордоном, виборчих прав повідомляємо, що для зручності виборців на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії «Державний реєстр виборців» www.drv.gov.ua впроваджено сервіс «Особистий кабінет виборця», який працює в тестовому режимі.

У «Особистому кабінеті виборця» громадянам надано можливість перевірити інформацію про своє включення (не включення) до Державного реєстру виборців та про свою виборчу адресу у Реєстрі.

Звертаємо увагу, що частиною дев’ятою статті 36-1 Закону України «Про вибори Президента України» чітко визначено, що у день голосування до уточненого списку виборців на закордонній виборчій дільниці можуть вноситися виключно виправлення неточностей та технічних описок, і не передбачається внесення до нього нових виборців.

Також просимо врахувати, що, зважаючи на надзвичайно стислі терміни формування списків виборців, встановлені положеннями законодавства, відповідні заяви мають подаватися виборцями заздалегідь.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати