23 липня 2016, 23:23

Вичавити мільйон з лимонів або Як допомогти дітям, не виходячи з офісу

БФ "Таблеточки"

4 серпня у всіх містах України пройде благодійний День лимонаду. Його основна мета - зібрати кошти на покупку медикаментів онкохворим дітям, яких підтримує фонд «Таблеточки». 

Суть акції День лимонаду дуже проста – будь-яка людина може приготувати напій, пригостити ним колег або друзів, сусідів або одногрупників, родичів або просто знайомих, і весело провести з ними час за розпиванням літнього напою. Натомість всі учасники залишають пожертвування #наТаблеточки в спеціально підготовлену ємність. Всі зібрані кошти передаються в фонд будь-яким зручним способом. 

Post Picture Lemonade

Традиція Дня лимонаду народилася в Америці в 2007-му році. Ціль акції полягала в тому, що діти продають власноруч приготований лимонад всім бажаючим. На думку засновника «лимонадного руху» Холтхауса Майкла, таким чином діти вчаться основам підприємництва та за 16 простих кроків розуміють, як перетворити бізнес-план в реальний бізнес. З одного міста і 2700 учасників у перший рік проведення, акція зросла до національних масштабів. Зараз в ній бере участь майже мільйон дітей, що продають лимонад. Зібрані кошти становлять десятки тисяч доларів в одному співтоваристві, а по всій Америці - мільйони. Половину зібраних коштів діти залишають собі, іншу половину - віддають в локальні благодійні фонди.

Фонд «Таблеточки» вирішив піти іншим шляхом. Він закликає українців зібрати гроші, щоб допомогти дітям, та нагадати людям, що вони можуть багато чого досягти, якщо будуть робити що-небудь разом. 

Є кілька форматів участі у Дні лимонаду. По-перше, акцію можна провести у власному офісі в форматі благодійного ярмарку. До участі в ній можна запросити дітей співробітників, і влаштувати велику спільну ярмарку. Рецепти для лимонадів надасть благодійний фонд, а до прохолодних напоїв можна приготувати різні лимонні солодощі – желе, чизкейки, маффіни, мармелад і багато інших. Благодійні ярмарки фонду підтримують найбільші українські компанії - юридичне бюро ЄПАП Україна, ЮФ «Василь Кісіль і партнери», Deloitte, ICU, банк VTB Україна, Приватбанк та багато інших. Для організації офісної акції досить звернутися до співробітників фонду, які нададуть необхідну підтримку і допомогу.

Існує й інший спосіб допомогти підопічним фонду: прийти в одне з партнерських закладів та випити добрий лимонад там. На час проведення акції всі учасники передають прибуток з лимонадних напоїв в фонд «Таблеточки». Список партнерів та інтерактивну карту закладів-партнерів можна знайти на сайті фонду:

http://tabletochki.org/ru/articles/den-limonada-2016-v-restoranah/578 

Так, в акції День лимонаду в 2015 році взяло участь понад 150 закладів по всій України. Про акцію та її партнерів розповіли всі центральні телеканали, радіостанції та топові онлайн ЗМІ. В середньому кожен із закладів вносив в загальну скарбничку близько 2500 гривень, що допомогло в результаті зібрати понад 400 000 гривень допомоги для тежкохворих дітей. У 2016 році в акції бере участь більше 300 локацій, а команда фонду розраховує вичавити з лимонів не менше 1 000 000 гривень. 

Довідково

Міжнародний благодійний фонд «Таблеточки» - найбільший незалежний благодійний фонд, який захищає інтереси дітей з важкими онкозахворюваннями. З 2011 року більш ніж 6000 дітей отримали допомогу від фонду на суму понад 56 млн грн.

www.tabletochki.org

www.fb.com/tabletochki

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати