18 листопада 2014, 11:01

Звернення Верховного суду до Конституційного суду щодо нібито неконституційності закону «Про очищення влади» - дуже прикрий крок.

Про це заявив Міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці в мережі Facebook.

Міністр додав, що Закон «Про очищення влади», який повинен виконуватися в тому числі й судовою системою, - це реальний шанс провести очищення всіх гілок влади, зокрема, й третьої, а подібні дії Верховного суду, на жаль, можуть призвести до втрати судовою гілкою влади другого шансу на очищення. Першим шансом був закон «Про відновлення довіри до судової системи».

«Мені дуже прикро як Міністру юстиції, як людині, яка готувала перший закон і мала відношення до закону «Про очищення влади», що в тій ситуації, коли виконавча гілка влади і Уряд реальними діями проводять люстрацію, судова система навпаки всіляко опирається цьому», - відзначив Петренко.

Урядовець вважає, що якщо не використати цей шанс на очищення, то вже незабаром може виникнути ситуація, коли народ власноруч проведе люстрацію судової системи. Ми не маємо права цього допустити.

Нагадаємо, що вчора, 17 листопада, на засіданні Пленумі Верховного Суду України було прийнято рішення звернутись до Конституційного суду України з конституційним поданням щодо відповідності Конституції України деяких положень Закону України «Про очищення влади», а саме: пункту 6 частини першої, пункту 2 частини другої, пункту 13 частини другої, частини третьої статті 3.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати