10 листопада 2014, 15:02

Завдяки спрощеному порядку отримання субсидії кількість сімей, яким вона призначатиметься, зросте до 1,6 млн.

Прес-служба Міністерства соціальної політики

З 1 жовтня 2014 року почав діяти спрощений порядок надання житлових субсидій. Соціальна норма житла стала вигіднішою для більшості отримувачів субсидій. А соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами розраховані на основі аналізу фактичних обсягів споживання природного газу, води та електроенергії. Це дозволить державі забезпечувати соціальну підтримку на оплату реальних обсягів споживання зазначених послуг. Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко під час прес-дня Уряду для представників регіональних та загальнодержавних ЗМІ 10 листопада 2014 року.

«Змінився принцип розрахунку обов'язкового відсотка платежу сім’ї за житлово-комунальні послуги при призначенні житлових субсидій. Відтепер він залежить виключно від доходів сім’ї», - зазначив він.

Згідно з новим порядком призначення житлових субсидій та з метою забезпечення соціального захисту малозабезпечених категорій громадян, державою збільшено соціальну норму житла, на яку буде надаватися житлова субсидія.

За словами директора департаменту державної соціальної допомоги, новий порядок нарахування субсидій заохочує споживачів до енергозбереження: субсидія призначається, виходячи із соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг, і перерахунок розміру призначеної субсидії за фактичними обсягами споживання послуг не здійснюватиметься.

Також Віталій Музиченко нагадав, що для призначення субсидії необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації, надати довідку про доходи осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, а також заповнити бланки заяви та декларації про доходи і майновий стан. Пенсіонери мають заповнити лише заяву та декларацію. Інші документи, що необхідні для надання субсидії, збираються безпосередньо спеціалістами управління. Починаючи з  жовтня, за субсидією можуть звернутися будь-які особи, які зареєстровані в житловому приміщенні, і на яких відкрито особові рахунки.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати