21 серпня 2014, 13:40

За кордоном буду створено інститут торгових представників для захисту економічних інтересів України

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Для захисту економічних інтересів України на зовнішніх ринках буде створено інститут торгових представників за кордоном, основним завданням якого стане концентрація на просуванні економічних торговельних інтересів України на зовнішніх ринках. Про це на брифінгу в Будинку Уряду повідомив Торговий представник України Валерій Пятницький, якого вчора рішенням Кабінету Міністрів було призначено на цю посаду.

«Конкуренція в світі зростає, і країни намагаються це максимально відобразити створенням або реформуванням інститутів для того, щоб координувати зусилля як держави, так і бізнесу, для просування інтересів на зовнішні ринки, для захисту від недобросовісної конкуренції», - додав Торговий представник України.

Він наголосив, що саме через торгівлю стимулюється і економічний розвиток. В роботі інституту основні зусилля будуть спрямовані на найважливіші для України ринки: ЄС, США, Китаю, Туреччини, Північної Африки, Близького Сходу та ряд інших, для того, щоб «максимально допомогти бізнесу тут бути представленим та захищеним».

Торговий представник України зазначив, що наразі є потужна правова база, зокрема Світової організації торгівлі, на основі якої ми працюємо, та висловив впевненість, що з ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС просування на зовнішні ринки буде ще більш успішним.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати