21 жовтня 2014, 17:33

За 6 місяців роботи СЕТАМ продано товарів на 95 млн. грн.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

В перші місяці роботи Державної виконавчої служби новою командою зруйновано найбільшу корупційну систему – реалізація арештованого та конфіскованого майна, «яка приносила мільйонні та мільярдні прибутки колишнім очільникам Міністерства юстиції». На цьому наголосив Голова відомства Дмитро Сторожук на брифінгу в Будинку Уряду.

Пан Сторожук також повідомив, що за 6 місяців роботи новоствореної системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) проведено 2 тис. онлайн-аукціонів, продано товарів на 95 млн. грн., у результаті чого надходження до бюджету склали близько 10 млн. грн. Він відзначив популярність електронних торгів, свідченням чого є 605 тис. переглядів веб-сайту СЕТАМ та 15 тис. заявок на участь у торгах.

За результатами роботи Служби на важливості боротьби з корупцією і притягнення винних до відповідальності порушено 62 кримінальних провадження за фактом хабарництва, зловживання службовим становищем, підробки документів. По 8 посадовим особам Державної виконавчої служби винесено вироки судів щодо позбавлення волі або накладення відповідних штрафів. Крім того, Дмитро Сторожук підписав 14 подань до Міністра юстиції на звільнення керівників обласних служб, із яких 7 уже звільнено.

Водночас Голова відомства наголосив на необхідності встановлення відповідної заробітної плати для держаних виконавців. «Ми подали до Верховної Ради законопроект, який пройшов перше читання, щодо повернення до Державної виконавчої служби 50% виконавчого збору та підвищення винагороди державному виконавцю в більш ніж 10 разів», - повідомив Дмитро Сторожук.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати