03 вересня 2014, 14:19

Внесено зміни до Законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

Прес-служба Міністерства освіти і науки України

Студенти, курсанти, слухачі, стажисти, клінічні ординатори, аспіранти, докторанти на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період мають гарантоване державою право на збереження місця навчання, на  відстрочку на складання екзаменаційної сесії та державної атестації у навчальних закладах. Такі зміни передбачені Законом України від 3 липня 2014 року № 1575-VІІ «Про внесення змін до Законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників», який набув чинності.

Також даний закон передбачає, що за студентами, аспірантами, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, зберігаються додаткові види соціального і матеріального забезпечення, передбачені Законом України «Про освіту», а також за ними зберігається попередній середній заробіток.

Розмір плати за навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кадрів або за надання додаткових освітніх послуг для таких осіб зменшується з урахуванням перерваного та оплаченого строку навчання.

Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період  не підлягають також студенти та аспіранти, які навчаються на денній формі навчання.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати