25 липня 2014, 10:59

Відбулось засідання Комітету ВРУ з питань верховенства права та правосуддя

Судова влада України

комітет ВР

23 липня 2014 відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя.

Під час засідання Комітету народні депутати розглянули ряд законодавчих ініціатив, зокрема, проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення довіри до судової влади України" (щодо забезпечення прав і соціальних гарантій працівників апарату Вищої ради юстиції та секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), зареєстрований 10.06.2014 за № 4044а.

Даним законопроектом пропонується тимчасово до призначення голів Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України надати право керівникам секретаріатів зазначених органів призначати і звільняти працівників, надавати їм відпустки, присвоювати ранги та встановлювати надбавки за вислугу років відповідно до чинного законодавства.

Члени комітету ухвалили рішення рекомендувати парламенту прийняти законопроект № 4044а за основу і в цілому.

Крім того, Комітет Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя розглянув на своєму засіданні спільний лист Голови Ради суддів України В. Сімоненко та Голови Державної судової адміністрації України З. Холоднюка від 21.07.2014 та лист Голови Ради суддів адміністративних судів України М. Кобилянського від 22.07.2014 щодо проблем, пов’язаних з фінансуванням судової гілки влади та із законопроектом «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Розглянувши ці звернення, члени Комітету зазначили, що незалежність судових органів гарантується державою і закріплюється в Конституції України та Законах України.

Враховуючи необхідність забезпечення державою належного рівня фінансування судової влади, Комітет Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя, прийняв рішення:

  • Звернутися до Президента України Порошенка П.О. з проханням розглянути ситуацію, що склалася у зв’язку з неприведенням до присяги осіб, яких було призначено на посади суддів судів загальної юрисдикції.
  • Звернутися до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. з проханням підтримати позицію судової гілки влади та вжити заходів щодо недопущення скорочення бюджетних призначень судів загальної юрисдикції.
  • Звернутися до Голови Комітету Верховної Ради України  з питань бюджету Гєллєра Є.Б. з проханням підтримати позицію судової гілки влади стосовно недопущення скорочення бюджетних призначень судів загальної юрисдикції  при розгляді змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».
Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати