22 серпня 2014, 15:18

Українські військові прокуратури буде відновлено

Прес-служба Міністерства оборони України

Відновлюється діяльність військових прокуратур в Україні. Зміни передбачені Законом  “Про внесення змін до Закону України “Про прокуратуру” щодо утворення військових прокуратур”, який підписав Президент України Петро Порошенко.

Закон №1642-VII визначає порядок утворення, укомплектування та матеріально-технічне забезпечення військових прокуратур, а також соціального захисту їх працівників зі статусом військовослужбовців. Згідно з документом, до військових прокуратур належать Головна військова прокуратура (на правах структурного підрозділу Генеральної прокуратури України), військові прокуратури регіонів (на правах обласних), військові прокуратури гарнізонів та інші військові прокуратури, прирівняні до прокуратур міст і районів. Головну військову прокуратуру очолює заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор.

У випадках, коли в силу виключних обставин на певних адміністративно-територіальних одиницях не діють органи прокуратури України, які мають здійснювати там нагляд, за рішенням Генерального прокурора України виконання їх функцій може покладатися на військові прокуратури. Утворення, реорганізація та ліквідація військових прокуратур, визначення їх статусу, компетенції, структури і штатів здійснюється Генеральним прокурором України.

Військовими прокурорами і слідчими призначаються громадяни з числа офіцерів, які проходять військову службу або перебувають у запасі і мають вищу юридичну освіту.

Нагадаємо, що положення щодо військових прокуратур були вилучені ухваленням Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з зв’язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України” 13 квітня 2012 року.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати