04 серпня 2014, 16:36

Українські урядовці підготують низку законопроектів, спрямованих проти сепаратизму та тероризму в Україні

Прес-служба Міністерства юстиції України

У ході засідання Комітету з питань застосування санкцій до осіб, які підтримують і фінансують тероризм в Україні Міністр юстиції Павло Петренко, очільник МВС Арсен Аваков та Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомили про підготовку законопроектів, які забезпечать накладення санкцій на усіх причетних до сепаратизму та тероризму в Україні. Керівники міністерств додали, що зазначені проекти законів будуть подані на розгляд парламентарів вже до наступного засідання Верховної Ради України.

Відкриваючи засідання, Павло Петренко повідомив, що комісія нині працює над трьома основними напрямками. Перший з них – це аналіз санкцій і обмежень, які були вжиті країнами ЄС та США. Другий блок питань стосується обговорення пропозицій і напрацювань, що були розроблені міністерствами і відомствами, щодо конкретних заходів обмежувального характеру до осіб, які причетні до підтримки тероризму і сепаратизму на території України.

«Третій блок - стосовно пропозицій комітету, які ми висловлюватимемо Уряду та Президенту України щодо внесення змін до законодавства з метою застосування санкцій до відповідних осіб», – повідомив Павло Петренко.

Водночас він зазначив: у рамках нині діючого законодавства, Україна вже може вживати санкції спрямовані на те, щоб не допустити незаконну матеріально-технічну підтримку терористів: йдеться про обмеження в’їзду певних осіб на територію України, про обмеження витрат державних фінансів на закупівлю товарів російського походження державними компаніями та установами, а також органами місцевого самоврядування.

У свою чергу Міністр закордонних справ Павло Клімкін додав, що нині весь світ вводить санкції до осіб та компаній, які причетні до тимчасової окупації Криму та тероризму на сході країни. Він також наголосив, що робота комітету полягає в тому, щоб діяти скоординовано з партнерами по всьому світу, як у контексті запровадження списків щодо обмеження на в’їзд до України, так і щодо переліку юридичних осіб, які сприяють тимчасовій окупації Криму або підтримують терористичну діяльність у Донецькій та Луганській областях.

Очільник МВС Арсен Аваков акцентував увагу на тому, що правоохоронці виконують усі необхідні алгоритми та процедури, які дають змогу слідкувати за усіма суб’єктами, які допомагають терористам всередині країни чи на території Російської Федерації та інших країн. «Ми вже відкрили кілька кримінальних проваджень за цим напрямком і продовжуємо працювати над новими справами. Правоохоронці не перешкоджатимуть підозрюваним в’їжджати на територію України. Навпаки, ми будемо їх чекати тут, щоб мати змогу провести всі необхідні слідчі дії», – повідомив Арсен Аваков.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати