19 серпня 2014, 11:39

Українські адвокати заручились підтримкою німецької адвокатської спільноти

Прес-служба Національної асоціації адвокатів України

07-08 серпня 2014 року відбувся офіційний робочий візит Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової та її заступника Валентина Гвоздія до Федеративної республіки Німеччина на запрошення Президента Федеральної палати адвокатів Німеччини (нім.: Вundesrechtsanwaltskammer (BRAK)) пана Акселя К. Фільгеса. Метою візиту було налагодження співпраці між Федеральною палатою адвокатів Німеччини та Національною асоціацією адвокатів України в різних галузях, зокрема в царині розвитку та укріплення адвокатського самоврядування.

Проведено робочу зустріч з керівництвом Федеральної палати адвокатів Німеччини, зокрема 07 серпня 2014 в приміщенні Федеральної палати адвокатів Німеччини в м. Берлін відбувся круглий стіл на тему «Адвокатське самоврядування в Німеччині та в Україні».

В рамках візиту українська делегація також провела офіційну зустріч в Федеральному міністерстві юстиції та захисту прав споживачів з паном Матіасом Хельманом, начальником відділу міжнародного правового співробітництва Федерального Міністерства юстиції Німеччини та доктором Курт Францом, начальником реферату професійного права адвокатів, патентних адвокатів та нотаріусів Федерального Міністерства юстиції Німеччини.

В результаті зустрічей сторони домовились про постійний обмін професійним досвідом через участь українських адвокатів в різних професійних навчальних програмах, які надаватиме Федеральна палата адвокатів Німеччини.

Також правники домовились про врегулювання технологічної схеми взаємного включення адвокатів України до Реєстру адвокатів Німеччини та навпаки. Законодавство обох країн це дозволяє, але відсутній механізм взаємодії. Такий механізм буде налагоджено найближчим часом.

Україна, підписавши угоду про асоціацію з ЕС, взяла на себе цілий ряд зобов’язань за нормами Європейського Союзу, які є новими для українських адвокатів, тому німецькі експерти з різних галузей права братимуть участь в заходах підвищення кваліфікації адвокатів України.

Сторонами також погоджено розпочати системну роботу в галузі обміну досвідом в галузі розвитку адвокатського самоврядування.

Також надзвичайно важливим пунктом домовленостей стала співпраця обох організацій щодо повернення в Україну культурних цінностей в рамках проекту «Історія адвокатури України». Адже на території Німеччини є велика кількість архівних матеріалів українських адвокатів, що або були вивезені, або потрапили туди від адвокатів, які в різні часи вимушені були покинути свою Батьківщину.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати