29 липня 2014, 15:51

Учасникам Програми доступного житла буде відшкодовано кошти за банківським вкладами

Прес-служба Мінрегіону

Як поінформували в Департаменті державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону, чинне законодавство передбачає відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами в межах 200 тисяч гривень. Це дозволить повернути частину коштів. Однак за вкладами, що перевищують цю суму, можливості їх відшкодування немає. Загальна сума перевищення складає 22,2 млн. гривень. Щоб люди отримали свої кошти в повному обсязі, Міністерство розробило законопроект, яким пропонується внести відповідні зміни до державного бюджету на 2014 рік.

В Департаменті зазначили, що суть запропонованих змін - спрямувати 22,2 млн. гривень на фінансування відшкодування учасникам Програми доступного житла коштів за банківськими вкладами, що перевищують граничний розмір відшкодування коштів Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Відповідно на таку ж суму пропонується зменшити фінансування за бюджетною програмою «Збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» з подальшим використанням на реалізацію Державної програми забезпечення молоді житлом».

Нагадаємо, у зв’язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних, залишаються невідшкодованими кошти за вкладами учасників Програми. Крім того, 188 вкладів перевищує граничну суму компенсації, що здійснює Фонд гарантування вкладів.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати