20 серпня 2014, 12:00

Сьогодні набрав чинності ЗУ "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції"

Судова влада україни

Справи, розгляд яких не закінчено, передаються судам відповідно до зміненої підсудності. У разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності, вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для прийняття судового рішення. Такі зміни передбачені Законом України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції", який сьогодні набрав чинності. Документ визначає заходи правового реагування в районі проведення антитерористичної операції і спрямований на забезпечення доступу громадян та юридичних осіб до суду.

Законом також встановлено правила зміни підсудності цивільних, господарських, адміністративних справ та підсудності й підслідності кримінальних проваджень у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції.

Відповідно до Закону Державна судова адміністрація України складає перелік місцевих та апеляційних судів, які знаходяться в районі проведення антитерористичної операції і в яких неможливо здійснювати правосуддя, та направляє відповідні подання до голів вищих спеціалізованих судів для прийняття рішень щодо зміни територіальної підсудності судових справ, підсудних судам, розташованим в районі проведення АТО.

Ознайомитись з текстом Закону можна за посиланням.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати