04 грудня 2014, 16:06

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прес-служба Державної прикордонної служби

Обстановка на українсько-російській ділянці кордону залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Терористи порушують режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Протягом доби відбулися бойові зіткнення прикордонників і українських силовиків з російськими терористами, а також зафіксовано продовження ведення повітряної розвідки російсько-терористичними військами за допомогою БПЛА.

Учора о 15.00 в Луганській області неподалік державного кордону на напрямку «Колесниківка (Укр.) – Маноцький (РФ)» відбулось бойове зіткнення українських силовиків з російською диверсійно-розвідувальною групою. В цьому районі прикордонники, СБУ, МВС та ЗСУ проводили розвідувально-пошукові дії з метою виявлення диверсантів. У ході вогневого протистояння військові нанесли ураження противнику та змусили відступити. Під час бою 1 військовослужбовець ЗСУ отримав поранення. Для його евакуації прибув прикордонний наряд на бронеавтомобілі «Кугуар», що використовувався в групі прикриття. Проте під час евакуації пораненого автомобіль підірвався на невідомому вибуховому пристрої та зазнав пошкоджень. В результаті броня врятувала життя прикордонникам та пораненому військовослужбовцю ЗС, які лише отримали незначні ушкодження.

Також вчора терористи з мінометів намагалися обстріляти один з блокпостів поблизу н.п. Трьохізбенка, на якому несуть службу прикордонники спільно з військовослужбовцями ЗСУ. Міни розірвались неподалік блокпосту. Постраждалих немає.

Протягом доби прикордонники двічі фіксували польоти безпілотників. Один з них зафіксували о 18.15 на напрямку «Сартана – Волноваха» на висоті до 1 000 м. Ще один помітили на напрямку «Рибинське –  Бугас».

Крім того, на залізничному вокзалі м. Маріуполь знайшли вибухівку. Прикордонний наряд та співробітниками МВС за допомогою службового собаки на пероні виявили сумку. В ній знаходилось 2 тротилові шашки (по 200 г кожна), 4 детонатори, 1 ручна граната та, попередньо, пластид. Проінформовано відповідні компетентні органи.

 

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати