19 листопада 2014, 13:56

П’ять пунктів програми дій Уряду

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

«Заявляю, що готовий поставити підпис під остаточною редакцією коаліційної угоди». Про це прем’єр-міністр України оголосив на засіданні Уряду сьогодні, 19 листопада.

Арсеній Яценюк підкреслив, що детально вивчив проект коаліційної угоди, який з'явився на сайті Блоку Петра Порошенка: «Публічно заявляю, що готовий поставити підпис під остаточною редакцією цієї коаліційної угоди. Там є низка речей, які потрібно змінити, доповнити, допрацювати. Будемо на марші допрацьовувати - країні необхідні чітко знати, що буде робити нова коаліція і в які терміни».

Відповідно до Конституції України, «коаліційна угода лягає в основу основного зобов’язуючого конституційного документу -  програми діяльності Кабінету Міністрів України»: «У рамках роботи нового Уряду така програма затверджується на рік, і це повинен бути простий, чіткий і зрозумілий план дій, аналогічний тому, який був затверджений при призначенні даного Уряду 27 лютого, та який затверджений Урядом як план відновлення України. Конкретна ціль – і дата виконання».

Програма дій Уряду, за словами Яценюка, включатиме в себе 5 пунктів:

Перший пункт - національна безпека і оборона:зупинка війни, озброєння армії, наведення порядку в державі, оснащення українських Збройних Сил.

Пункт №2: реформа юстиції і правоохоронної системи (Мін’юст розробив всі проекти законів щодо нової системи судоустрою; Міністр внутрішніх справ України розробив концепцію реформування правоохоронної системи).

Третій блок питань – державний бюджет і податкова реформа: скорочення кількості податків з 22 до 9; Уряд також напрацював новий проект Бюджетного кодексу, який передбачає бюджетну децентралізацію.

«Основне питання – це безпосередньо бюджет. Не буде бюджету – не буде програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом і іншими інституціями, які зараз допомагають Україні. Приватні інвестори в країну, в якій іде війна, не йдуть. І тому ключова вимога до коаліції і, звичайно, до нового складу Уряду – невідкладно погодити всі параметри бюджету і бути готовими до голосування за цей бюджет», - підкреслив Арсеній Яценюк.

4 пункт стосується реформування системи державного управління: Уряд розпочав цю реформу, за словами Арсенія Яценюка, через двократне скорочення кількості контролюючих органів та контролюючих функцій.

5 питання – імплементація законів щодо боротьби з корупцією: «Закони напрацьовані, базовий закон ухвалений. Зараз питання в виконанні тих законопроектів, які вже ухвалені Парламентом» - повідомив прем’єр-міністр України.

Підписуйтесь на "Юридичну Газету" в FacebookTwitterTelegramLinkedin та YouTube.


0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати