21 серпня 2014, 17:37

Процедуру державної реєстрації інвестиційних проектів буде спрощено

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Кабінет Міністрів схвалив проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про інвестиційну діяльність”, спрямований на підвищення ефективності та прозорості системи управління державними інвестиціями, створення єдиної системи проведення оцінки, відбору і моніторингу державних інвестиційних проектів.

Документом передбачено визначення основних принципів державного інвестування за критеріями: обґрунтованість, ефективність і результативність, сталість, прозорість, публічність.

Також планується вдосконалити процедуру експертизи інвестиційних проектів (обов’язкова експертиза для проектів вартістю понад 30 млн. грн. і державна оцінка для проектів вартістю до 30 млн. грн. та проектних пропозицій незалежно від вартості).

Буде спрощено процедуру державної реєстрації інвестиційних проектів і впроваджено децентралізацію в частині прийняття рішень органами місцевого самоврядування й надання місцевої державної підтримки для реалізації місцевих інвестиційних проектів за рахунок коштів місцевих бюджетів

За задумом авторів документу, прийняття законопроекту разом із нещодавно внесеними Урядом до ВР змінами до Бюджетного кодексу дозволять запровадити ефективну систему управління державними інвестиціями, що ґрунтується на економічній обґрунтованості прийняття рішень і стабільності фінансування державних пріоритетних інвестиційних проектів.

0
0

Додати коментар

Відмінити Опублікувати